37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Πριν κάτι μήνες και συγκεκριμένα το Νοέμβρη που μας πέρασε, φαινότανε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα στη νευραλγικότερη θέση της ενδεκάδας : αυτή του τερματοφύλακα.


Ο Κοστάντζο δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και είχε γίνει αντικείμενο χλευασμού. Ο Μέγιερι που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει έδειχνε στα πρώτα παιχνίδια σα χαμένος στο διάστημα. Η ομάδα ψαχνότανε για λύση.


Μετά από λίγα παιχνίδια, ο Μέγιερι έδειξε εντυπωσιακή βελτίωση στην αγωνιστική συμπεριφορά - γιατί τα αθλητικά προσόντα ήταν σίγουρο ότι τα είχε. Ήρθε και ο πολύπειρος Κάρολ. Η θέση καλύφθηκε.


Φέτος, στα πρώτα φιλικά, ο Μέγιερι βγάζει στην κυριολεξία μάτια. Είναι εκπληκτικός. Ο Κάρολ είναι πάντα ένας πολύ καλός γκολκίπερ που θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα αν δεν είχε κάνει κάποιες χτυπητές και καταδικαστικές γκάφες στο πιο σημαντικό κομμάτι της αθλητικής του ζωής.


Ο Ολυμπιακός, αυτή τη στιγμή, έχει μια σπουδαία δυάδα τερματοφυλάκων. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πελεκάνος Ερημικός

3 σχόλια:

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

Ο Μεγιερι απ' την αρχη εδειχνε οτι με λιγη πιστωση χρονου θα ηταν κατι πολυ καλυτερο , τουλαχιστον του Ετσι το εβλεπα. Ειχα επισημανει οτι ειχε κατι πολυ σημαντικο για την συγκεκριμενη θεση.Τσαμπουκα και τον γουσταριζε η αμυνα.Δωστε χρονο ελεγα , μην παει και αυτος χαμενος.
Αντιθετη αποψη εκφραζονταν απο φιλους του blog , οτι δεν ηταν καν τερματοφυλακας αρα προς τι η πιστωση χρονου?
Μαλιστα μνημονευοταν ο Ελευθεροπουλος και ο συμπαθης και φιλοτιμος Παρντο.
Μερικους μηνες αργοτερα ο Μεγιερι δειχνει να καπαρωνει επαξια την φανελα με το νουμερο ενα βγαζοντας ματια.Υπερβολες ξανα.
Συμπερασμα.
Ας αγκαλιασουμε το δυναμικο της ομαδας , δειχνοντας περισσοτερο υπομονη και περιθωριο χρονου οταν ειναι να εξαγουμε συμπερασματα.

ΑπΙφ είπε...

Είμαι ένας από αυτούς που έγραψαν, μετά το παιχνίδι στην Τρίπολη , ότι ο Μέγερι δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ αξιόπιστος πορτιέρο. Επίσης θυμάμαι ότι ο Τέως είχε κάνει το σχόλιο έτσι όπως αυτό καταγράφεται παραπάνω δηλαδή μας προέτρεπε να έχουμε υπομονή και να μην κάνουμε βιαστικές κρίσεις. Κατόπιν τούτων αποδέχομαι ότι η κριτική μου για τον Μέγερι ήταν εσφαλμένη και μάλιστα ανεξάρτητα από την πορεία του στο μέλλον διότι στους μήνες που ακολούθησαν απέδειξε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός τερματοφύλακας.

Πελεκάνος Ερημικός είπε...

Το πρώτο σκέλος του σχόλιου του ΤΕΩΣ Σ. το αποδέχομαι πλήρως διότι απηχεί την πραγματικότητα.
Στο δεύτερο να μου επιτραπούν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις.
Και εξηγούμαι: Στη ζωή δεν πρέπει τα πάντα να τα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, χωρίς προβλέψεις, διότι τότε θα κάνουμε κουτουράδες. Αν ο σεφ ανακατεύει απλά υλικά και περιμένει εκ του αποτελέσματος να κρίνει αν το φαγάκι βγει καλό, κάηκε.
Οι μεγαλύτεροι σκάουτερ και οι τεραστιότεροι προπονητές στον κόσμο είναι υποχρεωμένοι να επενδύσουν σε νέους παίχτες που δείχνουν να έχουν τις προϋποθέσεις. Κάποιοι βγαίνουν και κάποιοι όχι. Αντιστρόφως, έχουν διωχτεί από ομάδες παίχτες που δείχνουν ότι δεν τόχουν και στη συνέχεια, πηγαίνοντας σε άλλο σύλλογο βγάζουν μάτια.
Συνεπώς, το θέμα δεν είναι να μην κάνεις προβλέψεις αλλά να έχεις τα σωστά κριτήρια για τις προβλέψεις. Οι προβλέψεις, ούτως ή άλλως, μέλλουν να δικαιωθούν ή όχι από το αποτέλεσμα που και αυτό δν είναι πάντα οριστικό. Αυτή είναι και η ομορφιά της ζωής : Το απρόβλεπτο.
Επί του συγκεκριμένου θέματος τώρα: Για τον Μέγκιερι είχα διαβάσει από την αρχή πολύ καλά λόγια για τα προσόντα του και για την εργατικότητά του. Τον είδα και σε κάτι ματσάκια πρόπερσι, στο τέλος, όπου έδειξε κάποια πράγματα αλλά και αδυναμίες διαχείρισης του παιχνιδιού - συγκεκριμένα στην ήττα 3-1 από τον Ατρόμητο.
Στα πρώτα περσινά ματς που τον είδα τρόμαξα από τις λάθος τοποθετήσεις του, τις λάθος αντιδράσεις του, την παντελή έλλειψη συνεννόησης με την άμυνα. Συγκρίνοντάς τον, όπως επιβάλλει η σωστή μεθοδολογία, με άλλους τερματοφύλακες σε παρόμοιες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας, τον Ελευθερόπουλο, τον Καπίνο κλπ θεώρησα ότι ο κίπερ αυτός δεν έχει μέλλον γιατί του λείπει η σωστή αίσθηση του παιχνιδιού. Ο ΑπΙφ, χωρίς καμιά πρτοσυνεννόηση, ανέπτυξε την ίδια άποψη.
Η συνέχεια έδειξε άλλα. Και φέτος διαβάζω ότι το πλεονέκτημα του Κάρολ έναντι του Μέγκιερι είναι ότι διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Το να υστερεί σε αυτό το κομμάτι ο Μπάλας το καταλαβαίνω γιατί δεν έχει τις ίδιες εμπειρίες και παραστάσεις με τον συμπαίκτη του. Ξεδιπλώνει όμως σπουδαίες αρετές στα ρεφλέξ, στην εκτίναξη, στις γρήγορες αντιδράσεις, ενώ φαίνεται να έχει βελτιώσει δραματικά τις τοποθετήσεις του.
Υπήρξε λοιπόν αστοχία από μέρους μου στη συγκεκριμένη πρόβλεψη.Αλλά: με τα στοιχεία που είχα τότε θα έκανα την ίδια ακριβώς πρόβλεψη.
Η μεθοδολογία των προβλέψεων κρίνεται από το στατιστικό αποτέλεσμα : Υποστηρίζεις την αξία Αμπντούν, Ορμπάιθ και Μαρκάνο όταν όλο το γήπεδο τους κράζει. Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική σεζόν.
Τελικό σκορ προβλέψεων : 3-1. Και συνεχίζουμε.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)