37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο ΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΥ

Κάναμε πράγματα. Νιώθαμε πράγματα. Και είχαμε πράγματα να πούμε. Σωστά ή λάθος, ποιος θα το κρίνει; Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, κάναμε αυτό που διατύπωσε ο Σαββόπουλος. Γράφαμε ιστορία μάγκες! Τώρα τι μας μάγκωσε; Η παρέα δε σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα. Το κάνει μερικές φορές για να περάσει η ώρα. Όχι σήμερα.

Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα; Όχι σήμερα μάγκες. Περιμένω να βγείτε από τις λαγότρυπές σας για να γράψουμε πάλι ιστορία. Να αναστήσουμε το μαραζωμένο είναι μας. Να πάρουμε τα βουνά; Να πάρουμε τα βουνά! Τόσα σαλέ μας περιμένουν, έτοιμα για κατάσχεση. Τι θα τα κάνουν οι τράπεζες; Να πάμε ένα σαββατοκύριακο να τα αναστήσουμε. Και ν’ αφήσουμε και τον οβολό μας για τους ιδιοκτήτες, όπως αφήνουμε στα ξωκλήσια.

Πελεκάνος Ερημικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)