37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΣ

Αποτελεσματική παρέμβαση του λαού θα ήταν ο αποκλεισμός του Προεδρικού Μεγάρου και η απαγόρευση εξόδου των αρχηγών μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα συμφωνία σε κάποιο σχέδιο. Με την κύρια ευθύνη να ανήκει σε εκείνον που το πρότεινε.

Όσο για τον Πρόεδρο; Θα έπρεπε να κάνει το ίδιο. Κύριοι, δεν φεύγετε αν δεν συμφωνήσετε. Μιλάμε βέβαια για εκείνους που θέλουν να λέγονται σοβαροί. Γιατί κάτι Αλεξάκηδες και Αλέκες τους στέλνεις στον παιδότοπο να κάνουνε κούνια.


Θηρίον το Αλύπητον

ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στην κρίση, αντανακλαστικά τετραπληγικού. Και βέβαια, χαίρεται και επικροτεί η πνευματική ηγεσία του τόπου. Ο Λαζόπουλος με τον Ζουγανέλη!

Θηρίον το Αλύπητον

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ή ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΑ.

Το επανέλαβε ο Ράμφος στη συνέντευξη της Κυριακής. Η πηγή της κακοδαιμονίας μας είναι το προβάδισμα που δίνουμε στην πίστη έναντι του λόγου.

Προτιμάμε να πιστεύουμε αντί να σκεφτόμαστε. Σε μεσσίες, σε μάγους, σε μαγικά ραβδάκια, σε συνομωσίες, σε απλοϊκές συνταγές, σε πανάκειες, σε θαυματουργές εικόνες. Βολευόμαστε στο θαύμα.

Στο χείλος του γκρεμού σήμερα, κοιτάμε πώς να σώσουμε οικονομίες μερικών χιλιάδων ευρώ βγάζοντάς τες σε τράπεζες του εξωτερικού, προσχωρούμε έμπλεοι ενθουσιασμού στο κίνημα δεν πληρώνω - δεν πληρώνω και σχεδιάζουμε διακοπές στο εξωτερικό θεωρώντας είτε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία είτε ότι κάνουμε οικονομία. Για το τι είναι καλό για τον τόπο και τι καταστροφή ούτε λόγος.

Το τέλος είναι κοντά πατριώτες. Και ο θεός δεν έχει για μαλάκες.


Θηρίον το Αλύπητον

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

BLACK VENUS (2010)

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Θηρίον το Αλύπητον


Πρόσωπα και απόψεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Πρόσωπα και απόψεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΑΜΦΟΥ

Επιλέξτε την εκπομπή 22.05.2011

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗ!


Συνδυάζεις το τεκνόν μετά του ωφελίμου!


OCEAN HEAVEN (2010)

Κινέζικη ταινία. Μάθημα ζωής. Για την άλλη πλευρά του φεγγαριού που κάποιοι θέλουν να αγνοούν.

Θηρίον το Αλύπητον

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

3 IDIOTS (2009)

Για τους φαν του Bollywood και όχι μόνον.

Θηρίον το Αλύπητον



Τρίτη 17 Μαΐου 2011

7 Khoon Maaf (2011)

Καλή ταινία για όσους αγαπούν το Bollywood.

Θηρίον το Αλύπητον

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ : ΤΡΩΤΕ ΠΙΤΣΕΣ!

Απέραντο φρενοκομείο είχε πει ο αείμνηστος Καραμανλής. Και λίγα είπε.

Είδα ρε παιδιά αφίσα για μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ντελιβεράδων επειδή μειώθηκε η πελατεία.

Όχι πίτσες. Βοϊδόπιτσες χρειάζονται!


Θηρίον το Αλύπητον

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣΤΡΟΧΑΛΑΣΤΕΣ

Τι απόμεινε από μας που θέλαμε να αλλάξουμε τον κόσμο; Δε μπορούμε να μοιραστούμε λόγο παρηγορίας, δε μπορούμε να αρθρώσουμε δυο λόγια στήριξης. Τάχαμου σεβασμός. Στην ουσία αμηχανία. Όλα ατμός που λέει ο Θρασύβουλας.

Εσείς νέοι ψάχτε μέσα σας για τα αληθινά σας θέλω και τα κρυμμένα σας κίνητρα. Γνωρίστε τον εαυτό σας για να γνωρίσετε τον άλλο. Ίσως έτσι γνωρίσετε και τον κόσμο πριν αποφασίσετε να τον καταστρέψετε.


Θηρίον το Ανάδελφον

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΟΥ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αυτές θα κουράσουν το Μιραλάς.

Θηρίον το Αλύπητον


ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ

Το μεγάλο όπλο του Θανάση. Χαρακτηριστικό ασφαλών ανθρώπων με αυτοπεποίθηση.

Θηρίον το Αλύπητον

ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ.

Ο Θανάσης ήταν τρελός, παλαβός και Βέγγος. Έβγαζε την καλοσυνάτη τρέλα του σαν αντίδοτο στη σοβαροφάνεια και την ιδιοτελή λογική της κοινωνίας.

Θηρίον το Αλύπητον

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΜΑΝΑ ΜΗ ΜΟΙΡΟΛΟΓΑΣ

Η ζωή δεν σταματάει στο Μιραλάς.

Θηρίον το Αλύπητον



Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, Ε!

Το 2000, είχαμε πάει σε μια αντιπροσωπεία για να κοιτάξουμε για αμάξι της γυναίκας μου. Ψάχναμε για αμάξι - εργαλείο, με μεγάλους χώρους αποσκευών κλπ. Ξάφνου η Νάτη μου δείχνει τον Βέγγο που έψαχνε κι αυτός, αφού είχε ξεπαστρέψει το δικό του στο γνωστό ατύχημα με το τρένο. Αμέσως πήγα και του εξέφρασα την ατέλειωτη αγάπη μου και εκτίμηση στο πρόσωπό του και στην τέχνη του. Ο Θανάσης είπε ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και καθώς κοιτάζαμε το ίδιο αμάξι του λέω : Ωραίο αμάξι! Η απάντηση ήταν : Και με τρακτερωτά λάστιχα, ε! Φυσικά με τον απαράμιλλο βέγγικο τρόπο.

Για την ιστορία, ούτε εμείς ούτε ο Θανάσης πήραμε αυτό το αμάξι. Τον είδα στο δρόμο, μετά από λίγο καιρό, να οδηγεί ανάλογο μοντέλο άλλης εταιρείας.

Θηρίον το Αλύπητον

K.K.A.

Κάποτε, στα νιάτα μου, απογοητευμένος από την λειτουργία και την κατάσταση στο εσωτερικό των κομμάτων, ονειρεύτηκα το Κόμμα των Καλών Ανθρώπων, με πρώτο μέλος και εμβληματική φυσιογνωμία τον λατρεμένο Θανάση Βέγγο.

Θηρίον το Αλύπητον.

Γεια σου Θου-Βου...


Λείπει εδώ και μέρες ο καλός μας άνθρωπος το Θηρίον το Αλύπητον (τραβάει το δικό του κουπί στη γαλέρα), αλλά εν τω μεταξύ έφυγε από τη ζωή ό άλλος "καλός άνθρωπος", ο καλύτερος όλων, ο Θανάσης μας.
Όταν πεθαίνει κάποιος είναι μια καλή ευκαιρία να τον θυμηθείς. Δεν είναι κακό αυτό. Στο τέλος γίνεται και η αποτίμηση. Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, έχουν κάτι να πουν, συνήθως τα καλύτερα. Εμείς οι Έλληνες, εκ παραδόσεως αρχαίας τιμούμε τόσο πολύ τους νεκρούς μας, που κι εχθροί μας να είναι, την ώρα του τέλους όλο και κάποια καλή κουβέντα έχουμε να πούμε...
Πόσο μάλλον για τον θανάση!..
Εργάτης. Δρομέας ασταμάτητος της ζωής. Τα πλέον αεικίνητα ποδάρια της νεώτερης ελλάδας.
Το πλέον εκφραστικό πρόσωπο του ελληνικού κινηματογράφου.
Ένας καλός άνθρωπος...
Γι αυτό και μας λύπησε όλους ο δύσκολος θάνατος που είχε. Βασανισμένος ακόμα και στο τέλος του ο Θανάσης, έφυγε αθόρυβα, σιωπηλά, αφήνοντας ένα κενό, παρόλη τη μεγάλη ηλικία του.
Γιατί πάντα χρειαζόμαστε ένα καλό άνθρωπο, να υπάρχει κάπου ανάμεσά μας, να μας θυμίζει τι πρέπει να κάνουμε... κι ας μην το κάνουμε...

(Θυμάμαι πάντα αυτό που μου είχε διηγηθεί εκεί, στα τέλη του '77 το Θηρίον το Αλύπητον, δεν ξέρω από που το είχε ακούσει, ο Θανάσης Βέγγος είχε για ένα μικρό διάστημα βοηθήσει την τότε Συμμαχία των 5, στην προεκλογική της εκστρατεία, μοιράζοντας ψηφοδέλτια πόρτα - πόρτα. Σε κάποια στιγμή, αφού χτύπησε το κουδούνι ενός σπιτιού, άνοιξε μια γυναίκα και είδε έκπληκτη μπροστά της τη θρυλική μορφή του Βέγγου. Κι αυτός, χαμογελώντας, της έδωσε ψηφοδέλτιο και της είπε: "Καλή μου κυρία, ψηφίστε Συμμαχία!"...)
Κ.Λ.
Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)