37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡΩΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ, Ε!

Το 2000, είχαμε πάει σε μια αντιπροσωπεία για να κοιτάξουμε για αμάξι της γυναίκας μου. Ψάχναμε για αμάξι - εργαλείο, με μεγάλους χώρους αποσκευών κλπ. Ξάφνου η Νάτη μου δείχνει τον Βέγγο που έψαχνε κι αυτός, αφού είχε ξεπαστρέψει το δικό του στο γνωστό ατύχημα με το τρένο. Αμέσως πήγα και του εξέφρασα την ατέλειωτη αγάπη μου και εκτίμηση στο πρόσωπό του και στην τέχνη του. Ο Θανάσης είπε ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και καθώς κοιτάζαμε το ίδιο αμάξι του λέω : Ωραίο αμάξι! Η απάντηση ήταν : Και με τρακτερωτά λάστιχα, ε! Φυσικά με τον απαράμιλλο βέγγικο τρόπο.

Για την ιστορία, ούτε εμείς ούτε ο Θανάσης πήραμε αυτό το αμάξι. Τον είδα στο δρόμο, μετά από λίγο καιρό, να οδηγεί ανάλογο μοντέλο άλλης εταιρείας.

Θηρίον το Αλύπητον

3 σχόλια:

ΤΕΩΣ Σ. (ΜΕ ΑΓΑΠΗ) είπε...

Νοιωθω εναν κομπο. Συγκινηση και σφηξιμο μαζι.Η ειδηση για τον θανατο του λατρεμενου Θ.Β.
γεμιζει τα ματια δακρυα.
Και ερχεται αβιαστα να τα σκουπισει η μετα απο καιρο αναρτηση του θηριου.
Ετσι να χαλαρωσει λιγο ο κομπος.
Καλη δυναμη σε οσους διαβαινουν τους Γολγοθαδες τους.

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Θα πω σαν τον αγαπημένο μου Θανάση : Ευχαριστώ καλοί μου άνθρωποι για τη συμπαράσταση.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το ξέρετε ότι υπάρχει blog, http://www.veggos.gr/, αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Θανάση μας;Πριν από μηνες το ανακάλυψα και βρήκα μέσα σ΄αυτό πολλές λεπτομέρεις της ζωής και του έργου του ενώ απόλαυσα και αποσπάσματα από πολλές ταινίες του!
Ελπίζω να μη σταματήσει, γιατί η τωρινή του ανάρτηση, με βάζει σε ανησυχία!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)