37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ή ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΑ.

Το επανέλαβε ο Ράμφος στη συνέντευξη της Κυριακής. Η πηγή της κακοδαιμονίας μας είναι το προβάδισμα που δίνουμε στην πίστη έναντι του λόγου.

Προτιμάμε να πιστεύουμε αντί να σκεφτόμαστε. Σε μεσσίες, σε μάγους, σε μαγικά ραβδάκια, σε συνομωσίες, σε απλοϊκές συνταγές, σε πανάκειες, σε θαυματουργές εικόνες. Βολευόμαστε στο θαύμα.

Στο χείλος του γκρεμού σήμερα, κοιτάμε πώς να σώσουμε οικονομίες μερικών χιλιάδων ευρώ βγάζοντάς τες σε τράπεζες του εξωτερικού, προσχωρούμε έμπλεοι ενθουσιασμού στο κίνημα δεν πληρώνω - δεν πληρώνω και σχεδιάζουμε διακοπές στο εξωτερικό θεωρώντας είτε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία είτε ότι κάνουμε οικονομία. Για το τι είναι καλό για τον τόπο και τι καταστροφή ούτε λόγος.

Το τέλος είναι κοντά πατριώτες. Και ο θεός δεν έχει για μαλάκες.


Θηρίον το Αλύπητον

1 σχόλιο:

hectoire είπε...

an den eixe o Theos de 8a mastan oloi autoi edo na kanoume kafrilikia.. mallon prepei na gelaei k Autos kapou kapou

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)