37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΒΛΕΠΕΙ Η ΕΞΕΔΡΑ ΜΠΑΛΑ;

Η εξέδρα έχει παίχτες που λατρεύει και παίχτες που λατρεύει να αποδοκιμάζει. Επιδοκιμασίες και αποδοκιμασίες είναι συχνότατα άδικες και πιστοποιούν ότι τόσο εξέδρα όσο και δημοσιογράφοι δεν «βλέπουν» μπάλα. Και οι μεν δημοσιογράφοι εκτός από την ασχετοσύνη τους έχουν και συμφέροντα στους παίχτες που τους τα «ακουμπάνε» ή τους δίνουν ημερήσιο δελτίο αποδυτηρίων. Η εξέδρα είναι απλά άμπαλη.

Τα παραδείγματα πάμπολλα. Τι να λέμε τώρα (πού είσαι μπάρμπα Νίκο)! Ας πούμε ο Τζιοβάνι ήταν λατρεμένος ενώ ο Τζόλε είχε αποδοκιμαστεί πολλάκις. Βέβαια η προσφορά του Τζόλε στον Ολυμπιακό ήταν τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Τζιοβάνι.

Πιο πρόσφατοι στόχοι της αποδοκιμασίας της εξέδρας ήταν ο Όσκαρ, ο Φουστέρ, ο Ουρτάδο, ο Ορμπάιτ (πριν καλά καλά τον δούνε) και εσχάτως ο Αμπντούν. Ο Φουστέρ άντεξε πέρυσι, έβαλε και έντεκα γκολάκια άμα λάχει και πήρε αβάντζο δυο – τρία παιχνίδια. Αν είναι μέτριος σε τρία παιχνίδια θα ξαναρχίσει το ίδιο βιολί. Ο Ορμπάιτ ήταν ο καλύτερος σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού πλην εκείνου με τον βάζελο όπου αποχώρησε τραυματίας. Αν δεν αριστεύσει σε κάνα – δυο παιχνίδια, τον έφαγε η μαρμάγκα.

Ο Αμπντούν είναι η τελευταία μόδα. Είναι γεγονός ότι χρειάστηκε κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί γιατί μπήκε στην ομάδα καθυστερημένα και χωρίς προετοιμασία. Παρ’ όλα αυτά έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι παίχτης που κρύβεται, παίρνει πολλές πρωτοβουλίες μέσα στο παιχνίδι – όπως είπε και ο Βαλβέρδε – και φυσικά κάνει έτσι περισσότερα λάθη από έναν αγαπημένο της εξέδρας – τον Φετφατζίδη – που κατά κανόνα κρύβεται και επιθετικά και πολύ περισσότερο αμυντικά. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Αμπντούν ήταν με διαφορά – και στατιστικά – ο καλύτερος. Οι δημοσιογράφοι φυσικά έβγαλαν MVP τον Πάντελιτς που ειδικά στο τελευταίο ματς δεν ακούμπησε το τόπι. Η εξέδρα ποιον έκραζε; Το βρήκατε, τον Αμπντούν, όποτε λάχαινε ο φουκαράς να κάνει κάνα λάθος. Είπαμε, μπάλα είναι αυτή, κινείται και δε μπορείς να την παρακολουθήσεις. Αν ήταν ακίνητη, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Θηρίον το Αλύπητον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)