37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τα καλά και συμφέροντα...

Στους δρόμους οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί…
Απεργία… Αγώνες…
Αιτήματα; Ακαθόριστα… Θολά...

Το έτος 2010 έγινε εξοικονόμηση 750.000.000 ευρώ (!) μόνο από τον ΟΑΕΕ, από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Το 2011 αναμένεται μείωση δαπάνης για φάρμακα, 1.100.000.000 ευρώ!..
Το ΙΚΑ ξόδεψε για φαρμακευτική περίθαλψη 123.000.000 ευρώ το μήνα Οκτώβριο του 2010, ενώ, ενδεικτικά, τον αντίστοιχο μήνα του 2009, η δαπάνη ανερχόταν σε 183.000.000 ευρώ.
Ο ΟΓΑ ξόδεψε 103.000.000 ευρώ τον Οκτώβριο του ’09, ενώ αντίστοιχα, τον Οκτώβριο του 2010 είχε ξοδέψει 75.000.000 ευρώ.

Οι 15 πρώτοι γιατροί του ΟΑΕΕ, είχαν συνταγογράφηση 150.000 ευρώ μηνιαίως ο καθένας…
Μετά από έρευνες που έγιναν σε φαρμακεία τόσο της Αθήνας, όσο και της επαρχίας, βρέθηκαν άπειρες παραβάσεις, γινόταν παράνομη συνταγογράφηση ακόμα και σε ονόματα φανταστικών γιατρών!.. Οι «μικροαπάτες» αυτές μετριούνται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ…

Αν τελικά μπει μια τάξη στο τομέα της υγείας, τότε η χώρα θα έχει νικήσει το μισό «αλύπητο θηρίο» της κρίσης!

Το άλλο μισό που είναι το κερδοφόρο χάος στις πάσης φύσεως προμήθειες του δημοσίου, ακόμα κοιμάται χορτάτο…

Κ.Λ.

6 σχόλια:

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Είναι γεγονός ότι έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση από οποιαδήποτε άλλη, από την άποψη των προθέσεων. Και βλέπω ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στον τομέα της φοροδιαφυγής γιατί πραγματικά ακολουθείται "ο δρόμος του χρήματος" και εφαρμόζεται το "πόθεν έσχες". Η ίδια διαδικασία είναι αποτελεσματική και για οποιαδήποτε άλλη μορφή διαφθοράς.

Koupakia είπε...

Η συνταγή είναι μία και μοναδική!
Πάρτε από τον μαλάκα που πάντα πλήρωνε!
600.000.000.000 ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και ο μαλάκας ο μισθωτός περιμένει από τον ΓΑΠ να τον βγάλει από την κρίση!
Κούνια που μας κούναγε!
Υ.Γ. Ακούω και τον κλαψουρίζοντα εργολάβο στο διπλανό γραφείο που θέλει να πληρωθεί το έδαφος για βράχο και με επιβεβαιώνει πλήρως!

Koupakia είπε...

Και να μη ξεχάσω!
Ένα πράγμα έκανε της προκοπής η Μπριρμπίλω και έπεσαν οι κοπροσκυλοβουλευτές του ΠΑΣΟΚ να την κατασπαράξουν!

Και περιμένει ο Ντον να μας σώσουν!

Θηρίον το Αλύπητον είπε...

Κουπάκια βγάλε την κασέτα από το κασετόφωνο!

Χτες ήμουνα στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Ο μαγαζάτορας που δεν είναι οπαδός του ΓΑΠ μου έλεγε για κάτι παρέες που ήταν στο μαγαζί του ότι είχαν μεγάλο πρόβλημα με τα πανάκριβα αυτροκίνητά τους που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Προσωπική εμπειρία : Ο Β. χρωστάει στη Ν. 10000 βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού. Το προηγούμενα χρόνια ήταν black. Τώρα δε γίνεται γιατί η επιταγή περνάει μέσα από την τράπεζα και όλα ελέγχονται.

Έφτιαξα ένα βιολογικό για μια μονάδα στη Μάνη. Η μονάδα είναι επιδοτούμενη και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ελέγχομαι κι εγώ για να διαπιστωθεί αν όντως έγινε το έργο και με ποιους οικονομικούς όρους.

Το αέρα πατέρα πέθανε. Εξ ου και εγκατελήφθη το προσωνύμιον. Καλό είναι να εκπνεύσει και η Κουπάκειος προκατάληψη.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Αν και δεν κατάλαβα γιατί "Θηρίον Αλύπητον" και όχι "Θηρίον Ανήμερον", εν τούτοις θα συμφωνήσω μαζί σου ότι "κάτι πάει να γίνει" με όσα μας πλήγωναν, εμάς τους νομοταγείς, όλα αυτά τα χρόνια!
Μεγάλωσα τρία παιδιά με τους κανόνες του νόμου και της ηθικής, με την ευρεία -κοινωνική έννοια, και ντρέπομαι να τα κοιτάξω στα μάτια για την κοινωνία μέσα στην οποία τα έρριξα!
Όποιο μέτρο χτυπάει τις "λαμογιές", όποια απόφαση φέρνει ενώπιον των οικονομικών αρχών του "μπαταχτζήδες", όποια διαδικασία φυλακίζει τους "τζαμπατζήδες" που ζουν παρασιτικά σε βάρος μου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!
Και αυτός που την παίρνει την απόφαση αυτή και την εφαρμόζει, δεν μπορεί παρά να έχει το σεβασμό μου!

Ανώνυμος είπε...

Το προσδόκιμο όριο ζωής έχει ανεβεί πολύ και λόγω της χρήσης φαρμάκων. Το κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας είναι ψηλό παντού όχι μόνο στην Ελλάδα.
Γ.Κ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)