37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ Ε.Τ.

Ένας χαμός γίνεται στο χώρο των δημοσιογράφων, μετά το ξαφνικό κλείσιμο των μέσων της οικογένειας Αγγελοπούλου.
Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία 24ωρη, μέχρι αύριο τις 17:00
Οι εγκαταστάσεις του Ε.Τ. έχουν καταληφθεί από τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα αναζητούν τρόπους να τυπώσουν για αύριο απεργιακό φύλλο της εφημερίδας.
Τέσσερις εφημερίδες προσπαθούν να σπάσουν την απεργία (ΤΑ ΝΕΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ) και προβλέπεται όξυνση στα τυπογραφεία το βράδυ.
Γενικά, ο χώρος των δημοσιογράφων είναι ανάστατος, αφού περίπου το 5% βγαίνει στην ανεργία με αυτές τις οδυνηρές εξελίξεις, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα κι άλλες εφημερίδες να ακολουθήσουν το "δρόμο" του Ε.Τ.
(Από Γιάννη Χρ. που βρίσκεται επί τόπου)

Το διαδίκτυο, το free press και η γενικευμένη απογοήτευση του κόσμου από την απαξίωση της πολιτικής ζωής έχουν φέρει πια σε αδιέξοδο τα παραδοσιακάμέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ η οικονομική κρίση - ως κερασάκι στην τούρτα - φέρνει επί πλέον και ραγδαία μείωση της διαφήμισης.
Το μέλλον ζοφερό για χιλιάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενους.
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)