37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

Τα όσα συμβαίνουν ετούτες τις ώρες στο χώρο της δικαιοσύνης, είναι στ’ αλήθεια τραγικά και επικίνδυνα.
Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να αδρανεί πλέον και τουλάχιστον ο νομικός κόσμος της χώρας σύσσωμος θα πρέπει να αντιδράσει.
Διακυβεύονται κατακτήσεις του δικαιακού μας πολιτισμού και σύρονται στοιχειώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών στη λάσπη και τον βόρβορο αθλίων μεθοδεύσεων.
Επίορκοι λειτουργοί της δικαιοσύνης κατακρατούν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στοιχεία δικογραφιών που οφείλουν να τα παράσχουν στους κατηγορούμενους προκειμένου αυτοί να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Και αυτό παρότι έχουν εκδοθεί βουλεύματα δικαστικού συμβουλίου που τους επιβάλλουν να το κάνουν.
Προϊστάμενοι της εισαγγελίας υποχρεώνουν απλούς υφισταμένους τους να παρανομήσουν και να ασκήσουν έφεση στα ανωτέρω βουλεύματα επί των οποίων δεν ασκείται αυτή. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αυτοί παραιτούνται και ορίζονται άλλοι αυθωρί, για να πράξουν παράνομα.
Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από λίγο προανήγγειλε την προφυλάκιση κατηγορουμένου!!!

Αντιγράφω από το «Πρώτο Θέμα» και το σχετικό ρεπορτάζ που ανέβηκε πριν από είκοσι περίπου λεπτά:

"...Ο Ευάγγελος Αντώναρος σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά παρέμβαση της κυβέρνησης στην δικαιοσύνη προανήγγειλε την προφυλάκιση Σκαρπελη όταν ο τελευταίος την ίδια ώρα ήταν στον ανακριτή και έδινε κατάθεση.
Ειδικότερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επί λέξη «ο κ. Σκαρπέλης, προφυλακισμένος σήμερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ για 15 ολόκληρα χρόνια επί πέντε συνεχών διοικήσεων».
Όπως είναι φυσικό στην Ευελπίδων και έξω από το γραφείο του ανακριτή επικρατεί αυτήν την ώρα ένταση.
Ο έτερος συνήγορος του κ.Σκαρπέλη, κ.Γιάννης Μαντζουράνης, αναφέρθηκε στην προαναγγελία περί προφυλάκισης του κ.Γιώργου Σκαρπέλη, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ.Ευάγγελου Αντώναρου. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όπως προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σήμερα εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο προσωρινής κράτησης ως άλλοθι μιας ανάκρισης που πάση θυσία μέχρι τις ευρωεκλογές, πρέπει να κρατήσει επτασφράγιστα μυστικά, έγγραφα που θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις».
Παράλληλα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens με αφορμή την απόφαση του ανακριτή να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο Γ.Σκαρπέλη παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα πρέπει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία ή όχι, κάτι που ζήτησε η υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου με σχετικό αίτημά της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
Πριν από λίγο υπήρξε μεγάλη ένταση στο γραφείο του ανακριτή με τον έναν εκ των συνηγόρων του κ.Σκαρπέλη, τον κ.Δημήτρη Τσοβόλα, να φωνάζει στον ανακριτή «Ντροπή σας».
Σε δήλωσή του ο κ.Τσοβόλας τόνισε ότι πίσω από τον ανακριτή βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία με τους μηχανισμούς που διαθέτει, επιχειρεί να αποκρύψει τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει έγγραφα που θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις. Ο κ.Τσοβόλας, τόνισε ότι ο ανακριτής Ζαγοριανός, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και κάλεσε τις δικαστικές ενώσεις και τους δικηγορικούς συλλόγους να πάρουν θέση. «Αυτά που συμβαίνουν δεν γίνονται ούτε στα πιο αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα. Είναι θλιβερό το κατάντημα της Δικαιοσύνης» τόνισε ο κ.Τσοβόλας και απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, είπε: «Αυτή είναι η Δικαιοσύνη που θέλετε; Να μη δίνει τη δικογραφία στους κατηγορούμενους για να απολογηθούν;». Ο κ.Τσοβόλας ρωτήθηκε και για το περιστατικό στο γραφείο του ανακριτή και είπε ότι φώναξε στον ανακριτή «Ντροπή σας» και εκείνος όπως είπε, αντέδρασε με τη σιωπή του. «Η σιωπή δείχνει την ενοχή του. Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται. Να καλούν παιδιά νύχτα και να τα κλείνουν φυλακή γιατί έφυγε ο πατέρας τους. Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι».
Ο κ.Άγγελος Πάρσαλης που εκπροσωπεί τον κ.Ηλία Γεωργίου, αποκάλυψε ότι ο εισαγγελέας εφετών κ.Καραγιάννης, που είχε χρεωθεί να ασκήσει έφεση στα βουλεύματα που έδιναν τη δικογραφία στους δύο κατηγορούμενους, παραιτήθηκε κρίνοντας ότι δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση. Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ.Πάρσαλης, δόθηκε εντολή άνωθεν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, κ.Κυριάκο Καρούτσο, να ασκήσει εκείνος την έφεση. «Είναι μαύρες σελίδες για τη Δικαιοσύνη. Ο ανακριτής παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, γύρισε τη Δικαιοσύνη χρόνια πίσω. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι πλέον οι έντιμοι δικαστές» ανέφερε ο κ.Πάρσαλης
."
Κ.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)