37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΠΟΙΟΝ ΒΡΙΖΑΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΠΕΡΣΙ;

• Είχε τελειώσει η χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού κι ο Βαλβέρδε μιλούσε με τον Ουρτάδο. Είχε νυχτώσει και οι δύο Ισπανοί, που είχαν συνεργαστεί άριστα επί μία διετία, τα έλεγαν.

• Από το ύφος τους φαινόταν ότι μάλλον ο προπονητής εξηγούσε στον παίκτη ότι δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ίσως είναι και αυθαίρετο το συμπέρασμα όσων έβλεπαν την σκηνή, λόγω των φημών περί απομάκρυνσής του Μωυσή. Θα φανεί κι από το αν τον αποκλείσει σήμερα από την αποστολή για την Ιταλία.

• Κι εγώ θυμήθηκα ότι πέρσι στις αρχές της σεζόν, ένας άλλος Ισπανός μέσος-επιλογή του Ερνέστο τα άκουγε απ΄ όλους μας. Ο Φουστέρ. Και τώρα όλοι μας επευφημούμε τον Δαβίδ…

• Τέλος πάντων, τον Ουρτάδο δεν τον γουστάρουν στον Ολυμπιακό, οπότε θα είναι μεγάλη ανατροπή οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Είδαμε, άλλωστε, πως έφυγαν κι ο Όσκαρ κι ο Μαρέσκα κι ο Ντουντού.

• Απλά, ξέρετε, τα πράγματα μερικές φορές στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Διότι, όντως ήταν εγκληματικό λάθος των παικτών του τείχους που άφησαν και πέρασε η μπάλα κάτω από τα πόδια τους, στη φάση της ισοφάρισης της Μπρόμιτς με το φάουλ-ενώ πιθανόν να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα κι ο Κοστάντσο. Όμως, εάν ήμασταν πιο προσεχτικοί θα βλέπαμε πως όλα ξεκίνησαν επειδή ο εκπληκτικός αυτός μέσος, ο Ιμπαγάσα, ως αρχάριος πούλησε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Την πήρε ο Άγγλος, του έκαναν φάουλ οι Μανιάτης και Ριέρα και ήρθε το γκολ. Εάν το είχε κάνει αυτό ο Ουρτάδο, όλοι θα το είχαμε προσέξει. Κάνω λάθος;

• Όπως επίσης τα χώνουμε στον Χολέμπας για την μεγάλη ευκαιρία που έχασε η Μπρόμιτς στο β΄ ημίχρονο, όταν βρέθηκε φάτσα με τον Κοστάντσο αλλά αστόχησε ένας παίκτης της σε θέση έξω δεξιά. Κι όμως, ήταν καθαρά λάθος του Μιραλάς, που πήγε πολύ καθυστερημένα να καλύψει τον συμπαίκτη του. Ο Βέλγος τουλάχιστον δεν κάθισε με τα χέρια στη μέση όπως ο Λέτο στη φάση του 2-2 της Οντένσε από τον Δανό δεξί μπακ…-αλλά είχε κι αυτός κακή αμυντική συμπεριφορά. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο ακραίος κυνηγός, που αφήνει τον παίκτη του, είναι σα να χάνει ο ίδιος ένα γκολ.

• Κι επειδή έγραψα κάτι χθες για τον Ριέρα, θέλω να συμπληρώσω ότι ο Ισπανός δεν μπορώ να πω ότι είναι αδιάφορος στο παιχνίδι. Κι αυτό είναι και καλό και…κακό. Διότι, σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τελικά αυτό που θα σου δίνει είναι όπως και πέρσι αυτές οι λιγοστές κινήσεις κλάσης ανά ματς, που όμως δεν είναι αρκετές. Με την Μπρόμιτς είχε τραγικό ποσοστό στις τελικές προσπάθειές του-100% αποτυχία. Σούταρε και δεν έβρισκε την μπάλα, σούταρε και κοντραριζόταν εύκολα από την αντίπαλη άμυνα, αργούσε να σουτάρει. Τι να πω. Ακόμη και στις πάσες, μία καλή έβγαλε, στον Μιραλάς, εκεί που ο Βέλγος κλότσησε αέρα στο β΄ μέρος.

• Στον δε Κοστάντσο ίσως αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο ήταν σε μία φάση στο β΄ ημίχρονο, που του γυρίζει την μπάλα ο Χολέμπας μετά από ένα καλό κόψιμο κι ο Αργεντίνος γκολκίπερ κάνει μία ντρίμπλα και τελικά την πετάει την μπάλα αράουτ, ανανεώνοντας μία επίθεση των Άγγλων, ενώ μπορούσε εύκολα να κάνει μία απλή πάσα σε ένα συμπαίκτη του, χωρίς την…σάλτσα της ντρίμπλας. Όπως σε ένα προηγούμενο φιλικό ο Αβραάμ… τσιγκουνεύτηκε να διώξει την μπάλα κόρνερ και έδωσε έτσι φάση στον αντίπαλο. Εγώ κάτι τέτοια δεν τα καταλαβαίνω.

Κ. Νικολακόπουλος

Για την αντιγραφή : Θηρίον το Αλύπητον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)