37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΓΑΖΑ

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό e-mail που έλαβε ο Γ.Χρ. πρόσφατα και μεταφράζοντάς το το δημοσίευσε στον "ΑΤΑΚΤΟ ΛΟΓΟ".
Μεταφέρω κι εδώ δυο χαρακτηριστικά κομμάτια.
Για όποιον ενδιαφέρεται να το διαβάσει ολόκληρο: ataktoslogos.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

"Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
Fuck Hamas. Fuck Israel. Fuck Fatah. Fuck UN. Fuck USA!
Εμείς, οι νέοι της Γάζας δεν αντέχουμε άλλο, το Ισραήλ, τη Χαμάς, την κατοχή, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας! Θέλουμε να ξεφωνίσουμε και να σπάσουμε αυτό το τείχος της σιωπής, της αδικίας και της αδιαφορίας έτσι όπως τα ισραηλινά F16 σπάζουν το φράγμα του ήχου· να ξεφωνίσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να εξορκίσουμε την τρομερή απογοήτευση, που μας κατατρώει εξαιτίας της απελπιστικής κατάστασης στην οποία ζούμε. Είμαστε σαν ψείρες ανάμεσα σε δύο νύχια, ζούμε έναν εφιάλτη μέσα σε έναν εφιάλτη, δεν υπάρχει χώρος για ελπίδα, δεν υπάρχει χώρος για ελευθερία.Έχουμε σιχαθεί αυτή την πολιτική αντιπαράθεση.Έχουμε σιχαθεί τις κατασκότεινες νύχτες με τα αεροπλάνα να κάνουν κύκλους πάνω από τα σπίτια μας.Έχουμε σιχαθεί τις δολοφονίες αθώων γεωργών στη νεκρή ζώνη επειδή καλλιεργούν τη γη τους.Έχουμε σιχαθεί τους μουσάτους τύπους, που τριγυρνούν ένοπλοι, κάνουν κατάχρηση εξουσίας και ρίχνουν στη φυλακή νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν γι’ αυτό που πιστεύουν.Έχουμε σιχαθεί το τείχος της ντροπής, που μας χωρίζει από το υπόλοιπο της χώρας μας και μας κρατάει φυλακισμένους σ’ ένα κομμάτι γης στο μέγεθος ενός γραμματόσημου.Έχουμε σιχαθεί τη ρετσινιά του τρομοκράτη, του φανατικού με τα εκρηκτικά στις τσέπες και το σκοτεινό βλέμμα.Έχουμε σιχαθεί την αδιαφορία με την οποία μας αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα.Έχουμε σιχαθεί τους επονομαζόμενους ειδικούς, ειδικούς στη διατύπωση ανησυχιών και στο σχεδιασμό ψηφισμάτων, αλλά δειλούς όταν πρέπει να εφαρμόσουν όσα συμφώνησαν.Έχουμε σιχαθεί τη μίζερη ζωή μας, τις φυλακίσεις από τους ισραηλινούς, τους ξυλοδαρμούς της Χαμάς, την αδιαφορία του υπόλοιπου κόσμου.".....

....."Δε θέλουμε να μισήσουμε. Δε θέλουμε να νιώθουμε όλα αυτά τα συναισθήματα, δε θέλουμε πια να είμαστε θύματα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει ο πόνος, τα δάκρυα, η δυστυχία, ο έλεγχος, οι περιορισμοί, η δικαιολόγηση των αδικαιολόγητων, η τρομοκρατία, τα βασανιστήρια, οι συγνώμες, οι βομβαρδισμοί, οι νύχτες αγρύπνιας, οι νεκροί πολίτες, οι φανατικοί πολιτικοί, οι θρησκευτικές ανοησίες, οι φυλακίσεις. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Δεν είναι αυτό το μέλλον που θέλουμε!Θέλουμε τρία πράγματα. Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Θέλουμε να ζούμε μια κανονική ζωή. Θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε πολλά; Είμαστε ένα κίνημα ειρήνης που αποτελείται από νέους ανθρώπους στη Γάζα και υποστηρικτές σε άλλα μέρη και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι ο καθένας σ’ αυτόν τον κόσμο μάθει την αλήθεια για τη Γάζα. Και με τέτοιο τρόπο που καμιά σιωπηρή συνενοχή ή εκκωφαντική αδιαφορία να μην είναι αποδεκτή.Αυτή είναι η διακήρυξη των νέων της Γάζας για την Αλλαγή.Θ’ αρχίσουμε καταστρέφοντας την κατοχήπου μας περικυκλώνει, θα βγούμε απ’ αυτή τη διανοητική φυλακή και θα ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή μας. Θα σηκώσουμε τα κεφάλια μας ψηλά, ακόμα και αν συναντήσουμε αντίσταση. Θα δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να αλλάξουμε αυτή την ελεεινή μας καθημερινότητα. Θα χτίζουμε όνειρα όπου συναντάμε τείχη.Ελπίζουμε μόνο, ότι εσύ-ναι, εσύ, αυτός ή αυτή που τώρα μόλις διάβασες αυτή τη διακήρυξη, μπορείς να μας υποστηρίξεις. Για να βρεις πως, γράψε κάτι στο facebook ή επικοινώνησε απευθείας: freegazayouth@hotmail.com Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, Θέλουμε να ζήσουμε, Θέλουμε ειρήνη.
Γάζα, 26-12-2010"
Για τη μεταφορά
Κ.Λ.

2 σχόλια:

Don Aera Patera είπε...

Σπουδαίο κείμενο.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Έχουν απόλυτο δίκιο τα παιδιά αλλά ο Πλανήτης ... κοιμάται!

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)