37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΥΛΟ

Ο νόμος για το "πανεπιστημιακό άσυλο" είναι απόλυτα συμβατός με το αίτημα γενικής ασυλίας που χαρακτηρίζει τη νοοτροπία μας και έχει ρίζες στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Είναι βαθύτατα "ελληνικός" και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί άμεσα όπως και κάθε είδους ασυλίες, βουλευτικές, συνδικαλιστικές, ιερατικές, ασυλίες των φορτηγατζήδων, των φαρμακοποιών, των οδηγών, των ΠΑΟΚτζήδων και λοιπών. Οι νόμοι να ισχύουν για όλους, παντού και πάντα.

Δεν θα επαναλάβω τετριμμένα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν γιατί θα τα διαβάσετε και θα τ' ακούσετε αλλού. Θα σας μεταφέρω μόνο μια πληροφορία ήσσονος σημασίας, μη απτόμενη της κατάχρησης ασύλου όπως την έχουμε στο μυαλό μας, απόλυτα έγκυρη πάντως που μου την εμπιστεύτηκε φίλος μου.

Καθηγητής ΑΕΙ, όταν συνταξιοδοτήθηκε, μετέφερε το μισό εξοπλισμό του εργαστηρίου σπίτι του για να εξακολουθεί να εργάζεται, να αμείβεται, φυσικά παρανόμως και να αποφύγει την "κατάθλιψη της σύνταξης". Άσυλο είπατε; Μάλιστα!


Don Aera Patera

1 σχόλιο:

ΤΕΩΣ Σ. είπε...

To θεμα του ασυλου γνωστο και πολλεs κουβεντεs εχουν γινει γυρω απο αυτο.
Για την οικονομια του χρονου το μονο που εχω να πω , ειναι οτι εαν καποτε σκεφτομουν για την αρση του , δεν θα ξεκινουσα ποτε απο τα γεγονοτα τα τελευταια τηs νομικηs.
Και μην ακουσω οτι για ολα υπαρχει η πρωτη φορα.
Ουτε λεονταριζω , ουτε τζαμπα μαγκαs γινομαι.
θΥΜΩΝΩ με οσουs εκμεταλευονται πολιτικα αυτεs τιs ταλαιπωρημενεs
ψυχεs , αλλα ποτε δεν θα συνηγορουσα για την βιαιη απομακρυνση τουs.
Γιατι κακα τα ψεματα εαν γινει ντου απο τα καλοπαιδα τηs εννομηs ταξηs , κανειs δεν μπορει να μην προεξοφλησει τα χειροτερα.
Και αναφερομαι για οτι συμβει μεσα αλλα και εξω απο την νομικη. Εκει εξω , στην καθε γειτονια οπου ο καθε Ελληναραs
κρυβει μεσα του την Κου Κουξ Κλαν.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)