37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα από τον ναύαρχο ε.α. Αντώνη Αντωνιάδη (Αρχηγός ΓΕΝ 2002 - 2005)

http://freeinquiry.gr/pro.php?id=434

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη, ιδίως η κάπως "εικονοκλαστική" θέση ότι η Τουρκία δε πολυνοιάζεται για το Αιγαίο. Είναι όμως έτσι; Τουλάχιστον από το 1974 και μετά Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες έχουν αναφερθεί, άμεσα ή υπαινικτικά, στην προοπτική "μοιράσματος" του Αιγαίου. Να είναι αυτά πυροτεχνήματα μόνο, ή μήπως υποδηλώνουν κάποιο στόχο που μπορεί να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν;
Εν πάση περιπτώσει, όντως στα μέσα ενημέρωσης και στις "κουβέντες καφενείου" εκτοξεύονται διάφορες ανακρίβειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αυτή η συνέντευξη βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Γιώργος

leon είπε...

Κι εγώ Γιώργο πιστεύω ότι το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι μεγαλύτερο αυτού που αποδέχεται ο ναύαρχος. Όμως εκ των πραγμάτων, η Τουρκία ακόμα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα ανοιχτά στα ανατολικά της σύνορα (Κουρδικό)και αυτά είναι η προτεραιότητά της. Ασφαλώς και θα επανέλθει στο αιγαίο όταν κλείσει αυτά τα ζητήματα. το ζήτημα είναι ότι η ελληνική διπλωματία αφήνει το χρόνο να κυλάει επικίνδυνα. Κι εκεί είναι το πρόβλημα

Γιάννης Χρ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)