37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Μελαγχολικές σκέψεις με φόντο τα αποκαΐδια

«Απόψε θα γίνει της Ηλείας», ανέκραξαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι επικοινωνιακοί αστέρες του τσίρκουλου που θρασύτατα μεν, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών δε,αποκαλείται Κυβέρνηση της Ελλάδας.
Και, αφού φρόντισαν να αφήσουν την πυρκαγιά να επεκταθεί ανεξέλεγκτα,άρχισαν να περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά στούντιο και παράθυρα για να αποδείξουν πως κυβερνούν. Με περίσσεια αλαζονεία προσπαθούσαν να πείσουν τους τηλεθεατές ότι δεν έβλεπαν αυτά που έβλεπαν. έφθασαν σε σημείο, τη στιγμή ακριβώς που ο σταθμός στον οποίο ήταν προσκεκλημένοι μετέδιδε αμοντάριστα πλάνα από φλεγόμενες κατοικίες να μιλούν για ξερόχορτα που καίγονται στις αυλές.
Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι ετοιμάζονται να μοιράσουν αποζημιώσεις χωρίς να προβούν καν σε καταγραφές των ζημιών. Και να ονομάσουν, όπως και το 2007, τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος για τις ανάγκες της προεκλογικής τους εκστρατείας «καταπολέμηση της γραφειοκρατείας». Βεβαίως όλοι θυμούνται τις επιταγές των €3000 που μοίραζαν σε όποιον περνούσε έξω από τα κέντρα διανομής βοηθημάτων για να τα απαιτήσουν πίσω - κυρίως από αυτούς που είχαν περισσότερο ανάγκη αυτά τα χρήματα - αμέσως μετά τις εκλογές. Αρκετοί θυμούνται - οι περισσότεροι όμως καμώνονται ότι αυτό ποτέ δε συνέβη - την ενορχηστρωμένη προσπάθεια να πειστεί η κοινωνία ότι «τις φωτιές τις έβαζε το ΠΑΣΟΚ και άλλοι τρομοκράτες». Δεν προτίθεμαι να ανασκαλέψω τη συσσωρευμένη μπουρδολογία που σύσσωμοι οι Ελληναράδες της «Δεξιάς του Πατρός», αλλά και της «πατριωτικής Αριστεράς» διατυμπάνιζαν για δήθεν «συνομωσία της CIA και της αλβανικής μαφίας» επειδή, επίσης δήθεν, ο Καραμανλής είχε επειδείξει «εθνικά υπερήφανη στάση» και είχε προωθήσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης (υπόθεση την οποία είχαν ξεκινήσει και είχαν φέρει ένα βήμα πριν την τελική υπογραφή - που ωστόσο χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια διπλωματικής ανικανότητας για να μπει - οι γνωστοί «αμερικανόδουλοι εθνομειοδότες» Σημίτης και Παπανδρέου). Στο κάτω - κάτω της γραφής όλες αυτές τις μπούρδες ήθελαν να τις πιστέψουν οι έλληνες πολίτες, οι ίδιοι που έσπευδαν κατά δεκάδες χιλιάδες στις κακόγουστες φιέστες του Παπαδόπουλου και υπερψήφιζαν το χουντοδήμαρχο του Πειραιά Σκυλίτση για τις πλατείες με τα πλαστικά λουλούδια.
Νιώθω απλώς ανακούφιση που η ανικανότητα αυτών των ιδιοφυών ηλιθίων δεν έστειλε στον άλλο κόσμο άλλους 85 ανθώπους, όπως εκείνο το φρικτό καλοκαίρι του 2007.
Και, μολονότι τα χρόνια έχουν αρχίσει - παρά τη θέλησή μου - να με καθιστούν ολίγο παχύδερμο, δε μπορώ να μην εξοργίζομαι όταν μαθαίνω ότι η καταστροφή των 170.000 στρεμμάτων δάσους αποκάλυψε 16.000 αυθαίρετα κτίσματα για 3200 από τα οποία υπήρχαν αποφάσεις κατεδάφισης που κανένας δεν ενδιαφέρονταν να εφαρμόσει. Ήδη ο γνωστός μπετοφρενής αυθαιρετούχος κ. Σουφλιάς, την ίδια στιγμή που δηλώνει ότι «όπου ήταν δάσος θα γίνει δάσος», αναθέτει την εφαρμογή των αποφάσεων προστασίας του καμμένου δάσους και κατεδάφισης των αυθαιρέτων, σε αυτούς ακριβώς που αρνούνται, χρόνια τώρα, να τις εφαρμόσουν. Για να μου θυμίσει για πολλοστή φορά, τη ρήση του Εμμανουήλ Ροιδη: «Η Ελλάς ενός μόνον νόμου έχει χρείαν: του νόμου περί τηρήσεως της κείμενης νομοθεσίας».
Αυτοί που ετοιμάζονται να επωφεληθούν της καταστροφής είναι πολλοί.
Πρώτοι και καλύτεροι οι κ. Σουφλιάς και Μπόμπολας, που ονειρεύονται κιόλας νέα χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στα καμμένα.
Από κοντά και οι φαρμακαποθήκες. Στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι ασθενείς - παιδιά κυρίως - με αλλεργικό ασθμα και βρογχίτιδες, λόγω της απώλειας του οξυγόνου που προσέφεραν τα 170.000 στρέμματα δάσους που δεν υπάρχουν πλέον.
Ακολουθεί βεβαίως η «συμπαθέστατη» τάξη των κτηνοτρόφων της Αττικής - έμαθα εμβρόντητος αυτές τις ημέρες ότι ο νομός Αττικής είναι ο τρίτος σε αριθμό κτηνοτρόφων στην ελληνική επικράτεια -. τα κοπάδια των οποίων θα αποκτήσουν εξαίφνης απέραντες εκτάσεις βοσκοτόπων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συμμορίες καταπατητών δημόσιας γης που, όταν δεν είναι οι ίδιοι εμπρηστές δασών, είναι αυτοί που φροντίζουν να μετατρέψουν, νύχτα, τις στάνες σε βίλλες και να μοσχοπουλήσουν τα «βοσκοτόπια» τους, δηλαδή τη δημόσια γη έκτασης ένα στρέμμα ανά είκοσι κεφάλια ζώων που τους παραχωρεί αμισθί το Κράτος.
Από ένα τέτοιο ραβαΐσι δε μπορούν να λείψουν και οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί αλλά και οι διάφοροι ιδιώτες, με πρώτη και καλύτερη την Εκκλησία της Ελλάδος, που επικαλούμενοι - κατά κανόνα - πλαστά παραχωρητήρια της Οθωμανικής ή της Βυζαντινής περιόδου, διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις της ελληνικής επικράτειας - μέχρι και τις κεντρικές πλατείες του Δήμου Περιστερίου.
Έπονται οι ιδιοκτήτες αποθηκών καυσόξυλων που θα σπεύσουν να υλοτομήσουν - παρτάνομα μεν, χωρίς όμως κανένας να τους εμποδίσει - τις καμμένες εκτάσεις.για να τις κάνουν ξύλα για τα τζάκια των εκατοντάδων χιλιάδων μεσοαστών Αθηναίων που ψοφάνε να βλέπουν τηλεόραση δίπλα στο τζάκι γιατί «πηγαίνει με τη ρουστίκ επίπλωση του σαλονιού».
Όλοι οι παραπάνω είναι πολλοί. Σχηματίζουν, μαζί με αυτούς που επηρεάζουν άμεσα, κυβερνητική πλειοψηφία. Γι' αυτό και οι συμπολίτες μας έκλεισαν τα μάτια τους στις πυρκαγιές του 2007, κι άνοιξαν ταυτόχρονα τ' αυτιά τους στις τερατολογίες της κυβερνητικής προπαγάνδας. Το ίδιο θα έκαναν και φέτος, αν αυτό το τσίρκουλο δεν είχε τινάξει στον αέρα την οικονομία της χώρας. Και θα έχουν από την επόμενη κυβέςρνηση την απαίτηση να συμπεριφερθεί σαν αυτή.ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Γιάννης Χρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τύφλα να έχουν τελικά οι "μπαχαλάκηδες" των εξαρχείων μπροστά στους μπαχαλάκηδες της Ρηγίλλης!..

Κ.Λ.

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)