37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΕΦΥΓΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ο Χριστόφορος Βαγενάς, ο πατέρας της Αγγελικής, έφυγε ξαφνικά την Κυριακή των Βαϊων. Τραγική σύμπτωση φίλε Τάσο που μνημόνευσες τον Γιάννη τον Αέρα. Ήταν πολύ αγαπητός ο Χριστόφορος. Καλό του ταξίδι.

Θηρίον το Αλύπητον

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ;

Οριτζιναλίστα, ανέλαβες τις τύχες της ομάδας για να την ρίξεις κατηγορία. Τώρα ποιος φταίει; Ο βάτραχος, ο Μπιλάρας, ο Τζίτζιρας, ο Μίτζιρας;

Έχεις καθρέφτη στο σπιτάκι σου; Αν έχεις, θα δεις τον φταίχτη. Αχρείε!

Θηρίον το Αλύπητον

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΙΣΜΗΝΗ

LIMITLESS (2011)

Πολύ ενδιαφέρον θρίλερ δράσης.

Θηρίον το Αλύπητον


ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΛΥΣΑΝΙΟΣ

ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ

Τα τρένα δεν υπάρχουν πια. Τα πάτησαν οι "μάγκες".

Θηρίον το Αλύπητον


Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΚΟΥΙΖ


Τι κάνει η νεαρά;

α. Δείχνει το δρόμο της νίκης.

β. Φωνάζει τον φυλακόβιο να ρουφήξει τ' αυγό του.

γ. Καλεί τα περιστέρια για να τα ταϊσει.


ΛΕΣ ΝΑ;

Χλωμό το είδα πάλι χθες το παλουκάρι της φυλακής. Βρε τα κουμπαράκια!

Θηρίον το Αλύπητον


Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ANIMAL KINGDOM (2010)

Αυστραλέζικη ταινία. Νομίζω ότι αξίζει πραγματικά.

Θηρίον το Αλύπητον


Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ


Ο Κ.Λ. έχει μια όμορφη μικρή πατρίδα, μέρος της υπέροχης μεγάλης πατρίδας που τάχαμου μας πληγώνει. Στις τρεις εισόδους της μικρής πατρίδας υπήρχαν τρεις πελώριες, μοσχομυριστές χωματερές. Γιατί ως γνωστόν οι έλληνες δίνουν τον υπερπάντων αγώνα για να μη γίνουν Χ.Υ.Τ.Α. αλλά λατρεύουν τους Χ.Α.Δ.Α. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα αρκτικόλεξα υπάρχουν σχετικά λεξικά όπου μπορούν επιτέλους να μάθουν και τι σημαίνει Λ.Ε.Α.

Οι πανέλληνες είδαν με καχυποψία τον Καλλικράτη. Θα μου πεις οι αρχαίοι είχαν δει με καχυποψία και τον Σωκράτη. Άσχετο. Θα πω λοιπόν ότι ο Καλλικράτειος δήμαρχος που δεν ήταν από το Γύθειο αλλά από την Αρεόπολη, απάλλαξε μέσα σε δέκα μέρες την όμορφη μικρή πατρίδα από την Κόπρο του Αυγείου που σωρευότανε επί χρόνια και χρόνια. Γιατί δεν είναι υποχρεωτικό ο Ηρακλής να είναι από τη γειτονιά μας. Μπορεί να είναι κι από τον πέρα μαχαλά.

Θηρίον το Αλύπητον

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ

Οι έλληνες δεν αντιμετωπίζουμε την κρίση όπως ο ασθενής μια σοβαρή μεν ασθένεια αλλά που μπορεί και πρέπει να ξεπεραστεί. Τότε ο άρρωστος δείχνει υπομονή, εγκράτεια και αυτοπειθαρχία και ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού.

Αντιμετωπίζουμε την κρίση σαν μελλοθάνατοι από ανίατη νόσο, άρρωστοι που στην απελπισία τους καπνίζουν χίλια τσιγάρα την ημέρα, πίνουν και τρων τον άμπακο, πηδάνε όσο μπορούν - άμα μπορούν - και γράφουν κυριολεκτικά στ' αρχίδια τους τις οδηγίες του γιατρού.

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Εκτός και αν την πεθάνουμε εμείς.


Θηρίον το Αλύπητον

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΛΕΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΤΗ - ΤΥΧΕΡΕ ΧΑΪΝΤΟΥΚΟ!

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ...

ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΑΠΑΙΧΤΑ

GRACE

BAD FAITH (2010)

Σουηδική ταινία. Καλή.

Θηρίον το Αλύπητον


BAD NEWS

Άσχημα νέα για το πενήντα τοις εκατό του ελληνικού λαού. Τους αντιολυμπιακούς φυσικά. Ο Βαλβέρδε έμεινε. Αφήστε έξω τις πλερέζες. Θα σας χρειαστούν και του χρόνου.

Θηρίον το Αλύπητον

ΤΑ ΨΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΑΓΕΝΑ - ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΟΜΑΔΑΡΑ

ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ.

Είναι σπουδαία η ευαγγελική ρήση. Σε μία φράση τα λέει όλα. Η προφανής ανάγνωση είναι ότι πρόκειται για προτροπή να αγαπήσουμε τον πλησίον. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το "ως σεαυτόν" μας λέει ότι πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και μάλιστα θεωρεί ότι αυτή η αγάπη είναι η υπέρτατη.

Αν η αγάπη για τον εαυτό δεν ήταν θετική και επιθυμητή, το ευαγγέλιο θα είχε μια άλλη διατύπωση : "Αγάπα τον πλησίον σου" ή "Αγάπα τον πλησίον σου μάλλον ή σεαυτόν" ή ακόμη "Αγάπα τον πλησίον σου, ουχί σεαυτόν".

Νομίζω δε ότι υπαινικτικά, το ευαγγέλιο μας λέει ότι για να αγαπήσουμε τον πλησίον μας, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε ολοκληρωτικά και απροϋπόθετα τον εαυτό μας.

Θηρίον το Αλύπητον

THE MISFORTUNATES (2009)

Βελγική ταινία. Πολύ καλή.

Θηρίον το Αλύπητον

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ...

ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έρχονται οι άγιες μέρες και οι δαιμόνιοι συμπατριώτες μας που ψάχνουν πάντα την τάχαμου ευκαιρία, ετοιμάζονται να εκδράμουν στην αλλοδαπήν γιατί βρίσκουν "οικονομικά πακέτα". Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό λέω ότι σε περίοδο τέτοιας κρίσης που χρωστάμε και τις κάλτσες μας, τα λεφτά πρέπει να μένουν στη χώρα και να κινούνται στα Σάλωνα που σφάζουν αρνιά, στο Λεωνίδιο που κάνουν λαμπρή Ανάσταση και όπου τραβάει ο οργανισμός μας. Όχι πάντως στην Αίγυπτο και στο Ντουμπάι.

Θηρίον το Αλύπητον

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τώρα που ο Αβράμης ο Πάπας είναι εκτός αγώνων Γαύρου, μήπως μπορεί να εξυπηρετήσει τον Κουπάκια;

Θηρίον το Αλύπητον

BLACK AND WHITE

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

Ο ΤΑΓΑΡΑΣ

Στην πρώτη αποχώρηση Βαλβέρδε είχα πάρει τα κομμάτια του Κόκκαλη. Για πολλούς λόγους που δεν θα τους αναφέρω εδώ. Πίστευα όμως και στον Κετσπάγια. Με είχε καταπλήξει η πορεία της Ανόρθωσης στην Ευρώπη και ο τρόπος που την είχε στήσει ο καραφλός. Άλλωστε είχε πάρει συγχαρητήρια κι από τον Special One.

Ο καραφλός έβαλε αέρα τον γαύρο στους ομίλους του Champions League και εξασφάλισε στον Κοκκάλα τα μύρια που έψαχνε τότε απεγνωσμένα. Παρ' όλα αυτά έφυγε σαν αποτυχημένος πριν καν χάσει και πριν δεχτεί γκολ σε επίσημο αγώνα. Δεν ταίριαζε στην επιθετική φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Δεκτό. Αλλά ταγαράς;

Ο Κετσπάγια είχε χρησιμοποιήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σαν αμυντικό χαφ. Είχε βγάλει μάτια στο φιλικό με την Τότεναμ. Σε κάποιο άλλο ματς - μάλλον με την Καβάλα - δεν είχε πάει καλά. Είχαν βγει τότε όλοι οι ειδικοί του κώλου, σε φυλλάδες και τηλεόραση, να κατακεραυνώσουν τον καραφλό που πήγε να αλλάξει θέση στο ταλέντο. Ο μόνος που άκουσα να παίρνει το μέρος του Κετσπάγια και να το αιτιολογεί ήταν η γριά αλεπού ο Γκμοχ.

Ο Κετσπάγια είναι καλός προπονητής και βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου και το αποδεικνύει και με την εθνική Γεωργίας. Ο Κυριάκος βγάζει μάτια σα μέσος με τη Σάλκε. Οι κωλοτούμπες απτόητοι. Ανακάλυψαν τώρα τη μαγκιά του καραφλού αλλά μόκο για τη δικιά τους μαλακία. Αυτοί είμασταν, αυτοί είμαστε και όπως φαίνεται, αυτοί θα είμαστε πάντα.

Θηρίον το Αλύπητον

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ;

Αρνητικά, μέσα από τη σωματική σου φθορά ή θετικά μέσα από δημιουργία;

Θηρίον το Αλύπητον


oti de se skotwnei



mia apanthsh stous megalous ex8rous ths epoxhs mas

(anergia, monaksia)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ο εγωιστής πιστεύει ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος. Ο αυτοσυνείδητος ότι κρύβει ένα σύμπαν εντός του.

Θηρίον το Αλύπητον

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ!

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Θηρίον το Αλύπητον


Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΤΑΒΛΙ.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Βασιλιάς Αρθούρος συνήθιζε να παίζει τάβλι με το μικρότερο αδερφό του, τον Αρθουρίνιο. Ο Αρθουρίνιος όμως είχε ένα κακό ελάττωμα. Δεν ήθελε και δεν ήξερε να χάνει.

Έτσι, επειδή ήταν καλομαθημένος, είχε πείσει τον αδερφό του να παίζει και γι αυτόν. Μονά - ζυγά λοιπόν δικά του, νικητής έβγαινε πάντα ο Αρθουρίνιος.


Θηρίον το Αλύπητον

Ε - Ε - ΕΡΧΕΤΑΙ!

Άγγελέ μου, το βλέπω να έρχεται από μακριά.

Το κίνημα Δεν Πληρώνομαι - Δεν Πληρώνομαι.

Θηρίον το Αλύπητον


ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ

Θα λείψει ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό. Αλλά και ο Ολυμπιακός από τον Βαλβέρδε.

Θηρίον το Αλύπητον


ΚΡΙΜΑ

Όταν ωρίμασε το μυαλό μου είχε αρχίσει να παρακμάζει το σώμα μου.

Θηρίον το Αλύπητον

ΕΥΧΗ

Να μεγαλώσει μια γενιά που θα αντιλαμβάνεται και θα βιώνει τον χρόνο γραμμικά, εξελικτικά και δημιουργικά και όχι κυκλικά και στατικά, ανατολή - δύση - ανατολή, άνοιξη - καλοκαίρι - φθινόπωρο - χειμώνας - άνοιξη, όπως τον βιώνουν οι τσοπάνηδες και οι έγκλειστοι στο θλιβερό πλαίσιο "ότι φάμε, ότι πιούμε...".

Θηρίον το Αλύπητον

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

OΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Ταπείνωση, οργή, απαξίωση...

Του Σπύρου Καβαλιεράτου

Χειρότερα δεν μπορούσε να τα κάνει ο Ολυμπιακός. Μέσα σε μια εβδομάδα κατέστρεψε ό,τι είχε καταφέρει από την αρχή της σεζόν και όλο αυτό συνδυάστηκε με την ακριβώς αντίθετη διαδρομή του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια, όλη η ταπείνωση που μπορεί να νιώσει μια ομάδα, έχει έδρα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Δυστυχώς ο Ολυμπιακός γύρισε πολλά χρόνια πίσω από κάθε άποψη. Γιατί αν δεν πήγαινε φάιναλ φορ με μειονέκτημα έδρας απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Οι ευθύνες θα είχαν πέσει μόνο πάνω στη διοίκηση, που έριξε το μπάτζετ το καλοκαίρι.

Όμως με πλεονέκτημα έδρας, με αντίπαλο την αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι Σιένα και με το +48 του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ να κάνει τον κόσμο να παραληρεί, δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία. Οι οπαδοί τραγουδούσαν πριν από 10 μέρες "έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" και τώρα δεν θέλουν να ακούσουν για μπάσκετ. Και γι αυτό φταίει πρώτα απ' όλα ο Ιβκοβιτς και μετά οι παίκτες. Γιατί ο Ντούντα είχε το αλάθητο του Πάπα και οι οπαδοί πίστεψαν όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια σε προπονητή.

Κι όμως, η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια του και έχει τεράστια ευθύνη για ό,τι έγινε την περασμένη Πέμπτη. Όταν και χάθηκε η πρόκριση τελικά. Όσο για τους παίκτες, στα δύσκολα άφησαν τον Γκόρντον να βγει μπροστά. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν ή μάλωναν μεταξύ τους. Δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για ό,τι έγινε.

Η χρονιά δεν τελείωσε και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τη δύναμη να πατήσει στα πόδια του. Αν στο τέλος της σεζόν πάρει το πρωτάθλημα, το κάζο ίσως περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά μέχρι τότε, η οργή θα έχει δώσει τη θέση της στην απαξίωση. Για τους Αγγελόπουλους, τον Ιβκοβιτς και τους παίκτες. Γιατί αυτή, ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία από την ημέρα που ανέλαβαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Και το χειρότερο είναι πως πλέον δεν υπάρχει ούτε Γκέρσον, ούτε Γιαννάκης, για να πάρουν πάνω τους όλες τις αμαρτίες του Ολυμπιακού.

Για την αντιγραφή : Θηρίον το Αλύπητον

ΑΠΟ olympiakos24.gr

Γιάριτς: «Καλά να πάθει ο Ίβκοβιτς»!

Για άλλη μια φορά βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο Μαρκο Γιάριτς. Μεθυσμένος από το νέκταρ της πρόκρισης στο φάιναλ φορ, ο 33χρονος άσος της Σιένα δεν ξέχασε τον Ντούντα και πέταξε νέα βέλη εναντίον του.

Μία ώρα μετά τη λήξη του τέταρτου ματς της Σιένα με τον Ολυμπιακό και ενώ τα πανηγύρια δεν είχαν ακόμη κοπάσει, ο Γιάριτς επέστρεψε στο παρκέ του Palaestro και μόλις ήρθε σε επαφή με τους δημοσιογράφους ξεσπάθωσε.

Αρχικά τόνισε:

«Ο Ίβκοβιτς δεν μας έδειξε σεβασμό και του άξιζε αυτό που έπαθε»

Και συνέχισε:

«Μας φέρθηκε άσχημα στην Αθήνα, μας κορόιδευε και δεν μας άφηνε να προπονηθούμε κανονικά! Μας έδιωξε από το γήπεδο. Τους Ιταλούς εδώ, τους ξέρω, είναι εντάξει άνθρωποι. Συμπεριφέρθηκαν άψογα στον Ολυμπιακό, τον σεβάστηκαν. Εκείνος όμως μας αντιμετώπισε με τον χειρότερο τρόπο. Καλά να πάθει λοιπόν…».

Όπως τόνισε, μάλιστα, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις κερδίσει και τον Ομπράντοβιτς στον ημιτελικό του φάιναλ φορ.


Για την αντιγραφή : Θηρίον το Αλύπητον



ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΕΣ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας κακός μάγος που τον λέγανε Μάλκοβιτς. Ο Μάλκοβιτς βάσιζε τη δύναμή του και τις επιτυχίες του σε έναν ισχυρό στρατό από παλαιστές που κατέστρεφαν ότι εύρισκαν στο διάβα τους. Λέγεται ότι τη μοναδική φορά που έπαθαν πανωλεθρία ο κακός μάγος και η στρατιά του ήταν όταν συνάντησαν τον Ξανθεό με ένα ασκέρι κόκκινους δαίμονες. Από τότε δεν έχει λυθεί η μαγεία των τριανταπέντε ραβδισμών στον κώλο.

Τέλος πάντων. Ο κακός μάγος Μάλκοβιτς άκουσε ότι κυκλοφορούσε στα μέρη του ένας ξανθός, τότε, τσαμπουκάς που τον φωνάζανε Σοφό. Αυτά δεν τά σήκωνε ο μάγος Μπόζο και διέταξε τους παλαιστές να φυλακίσουν άμεσα τον Σοφό σ' ένα σκοτεινό κελί.

Εκεί έγινε το θαύμα. Ο Σοφός γνώρισε στο ανήλιαγο κελί έναν πιτσιρικά κλεφτοκοτά που τον λέγανε Ζέλικο και τον φώναζαν Γκαστόνε. Ο Σοφός ξεχώρισε τον Γκαστόνε για την κωλοφαρδία του αλλά και για την πονηριά του και τον έχρισε μαθητή του και κουμπάρο του. Τον συμβούλεψε δε να πάει στη Βαζελία, στη χώρα της κωλοφαρδίας, όπου πράγματι ο Γκαστόνε έγινε αυτοκράτορας.

Ο Γκαστόνε δεν ξέχασε ποτέ τον δάσκαλό του. Αφού τον βοήθησε να δραπετεύσει από τη φυλακή, τον έκρυψε ένα διάστημα σε έναν περιστερεώνα όπου ο Σοφός αγάπησε τα περιστέρια και τα τάιζε τρεις φορές τη μέρα.

Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Γκαστόνε - Αυτοκράτορας φώναξε τον κουμπάρο του και του πρότεινε να αναλάβει την στρατιά των κόκκινων δαιμόνων που είχε αναγεννηθεί από την τέφρα της. Του σφύριξε όμως στ' αυτί να ξαποστείλει τρεις επικίνδυνους μάγους : Τον Ιπτάμενο Τζος, τον Δολοφόνο Λίνας και τον Χοντροδυναμίτη Σόφο. Στη θέση τους να φέρει τους ακίνδυνους Μαρμαρωμένο, Βαλεντίνο και Συνταξιούχο.

Ο Σοφός ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τον κλεφτοκοτά, φυλακόβιο, Γκαστόνε που τώρα πια ήταν ο Αυτοκράτωρ Ζέλικο ο Κορακοζώητος. Έκανε αμέσως ότι του είπε αλλά επειδή δεν είχε και τόση εμπιστοσύνη στους εναπομείναντες κόκκινους δαίμονες, επιστράτευσε και τη στρατιά των λαμογίων, οσφυοκαμπτών και ειδικών του κώλου. Όλοι μαζί όρμησαν στο Θηρίον. Η συνέχεια επί της οθόνης.


Θηρίον το Αλύπητον

ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΕΜΠΟΥΡ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τον Μπάγεβιτς:
«Μπροστάρης. Έβγαινε πάντα μπροστά σε όλα, δεν φοβόταν να μιλήσει».

Οι αλήθειες που πονάνε παραμυθατζήδες και νταραβεριτζήδες.

Θηρίον το Αλύπητον

INCENDIES (2010)

Μια παραλλαγή του Μύθου του Οιδίποδα στον Λίβανο του Εμφυλίου. Ταινία που προτείνεται.

Θηρίον το Αλύπητον

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥΛΙ Η ΕΥΘΥΝΗ

Ο παππούς πήρε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τον αποκλεισμό. Κατά δήλωσή του. Φαντάζομαι ότι επέστρεψε και το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του στη Χαλυβουργική.

Θηρίον το Αλύπητον

ΛΕΣ;

Ο παππούς, το περασμένο καλοκαίρι, έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες τον χοντρό. Ο χοντρός είναι στους τέσσερις, ο παππούς στα περιστέρια. Τώρα υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσει ο χοντρός στον τελικό το κουμπαράκι που δεν τον ήθελε. Τόχει δει το όνειρο ο φυλακόβιος.

Θηρίον το Αλύπητον

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Το μεγάλο λάθος του παππού δεν ήταν η προφανής ανετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τον πανέξυπνο maitre de restaurant Πιανιτζιάνι. Για όσους δεν έχουν επιλεκτική και μονοδιάστατη μνήμη, έτσι είχε αιφνιδιαστεί ο παππούς κι από τον καλό τον άνθρωπο τον Καζλάουσκας που του είχε πάρει τα σώβρακα.

Το μεγάλο λάθος του παππού είναι ότι παρουσίασε τον εαυτό του, για μια ακόμη φορά, σαν γκουρού και μάγο της φυλής για να χαϊδέψει τα αυτιά όσων "αγαπούν το παραμύθι και όχι τη σκέψη". Μίλησε με πονηρό τρόπο απαξιωτικά για τον προκάτοχό του και έβαλε μπροστά το γνωστό μηχανισμό των κωλογλυφταράδων, δημοσιογράφων και μη, για να συντηρήσουν την παραμύθα. Κι έτσι το μπάτζετ των φουκαράδων των Αγγελοπουλέων άλλαξε δομή και τα πολλά πήγαν στον προπονητή. Τα λίγα πήγαν στο χειμερινό pret a porter.


Θηρίον το Αλύπητον

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ποιος έγραψε το βιβλίο;

α. Ο
Jostein Gaarder.

β. Ο παππούλης.

γ. Ο Πιανιτζιάνι.

Ο ευρών κερδίζει πιτσουνάκια φρικασέ.


Θηρίον το Αλύπητον
Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)