37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

Λέτε να πάει κι αυτή για βουλευτής;

ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ Ο ΔΕΛΛΑΣ.

ΠΑΛΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ.

Υπάρχει απογοήτευση στον "ολυμπιακό λαό" για την εξέλιξη των μεταγραφών στο μπάσκετ. Υποψιάζομαι ότι πάλι φταίει ο Γιαννάκης γιατί δεν πήρε τίτλους και "πάγωσε" τους Αγγελόπουλους. Δε φταίει φυσικά ο Ίβκοβιτς που έχασε τον δικό του Μπιέλιτσα ή που δεν πρότεινε με επιμονή κάποιον εφικτό στόχο.

Ο Παντελής έγραψε ότι ο Ίβκοβιτς έχει επιτυχίες, έστω και με λειψό ρόστερ, όταν οι επιλογές είναι δικές του. Αυτό που θυμάμαι από τον Ολυμπιακό είναι ότι πήρε το τρεμπλ με την ομάδα του Ιωαννίδη, ενώ με την ομάδα τη δική του, τα δύο επόμενα χρόνια, πήρε πάλι τρία εκ των οποίων το ένα ήταν το μακρύτερο.

Δεν θέλω να μειώσω την αξία του Ντούντα ο οποίος είναι πράγματι ένας δάσκαλος της προπονητικής. Ούτε να απογειώσω τον Παναγιώτη ο οποίος φάνηκε να χάνει τον έλεγχο της ομάδας στο φάιναλ φορ. Κατά τη γνώμη μου και οι δυο προπονητές είναι καλοί με τη διαφορά ότι ο ένας είναι 67 και ο άλλος 51 που όπως και να το κάνουμε, σε επίπεδο συλλόγων, είναι μια διαφορά.

Σκοπός μου είναι να τονίσω τη μεροληπτικότητα που δείχνουμε σε μια προσπάθεια να διατηρούμε τα πράγματα σε μια κατάσταση άσπρου - μαύρου που μπορούμε μέσα στον εγκέφαλο και την ψυχή μας να την διαχειριστούμε καλύτερα από τις αποχρώσεις του γκρι.

αέρα πατέρα

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο ΜΠΑΟΚ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ.

Προσοχή, έχει κι άλλη λιτανεία.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΚΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Από το αθλητικό site sport24 αντιγράφω:


Σε μία διαδικασία που έμοιαζε περισσότερο με στρατοδικείο η εθνική της Βόρειας Κορέας βρέθηκε αντιμέτωπη με τις κατηγορίες 400 στελεχών της χώρας, ανάμεσα τους και ο αντιπρόεδρος του εργατικού κόμματος Πακ Μιόνγκ-Τσολ. Επίσης το παρών έδωσαν φοιτητές και άλλοι αθλητές.

Ανάκριση έξι ωρών!

Την συζήτηση συντόνισε ο αθλητικός συντάκτης Ρι Ντονγκ-Κιου που επεσήμανε τα λάθη που έκανε κάθε παίκτης στο Μουντιάλ.

Οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο των "Taeguk Warriors" ήταν υποχρεωμένοι να υπομένουν στωϊκά κάθε παρατήρηση που τους έγινε αλλά και να απαντούν σε ερωτήματα για τουλάχιστον έξι ώρες.

Από την διαδικασία εξαιρέθηκαν οι Γιονγκ Τάε-Σε και Αν Γιονγκ-Χακ καθώς αμφότεροι έχουν γεννηθεί στην Ιαπωνία.

Σε δυσχερή θέση ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Το κύριο θέμα ήταν "κριτικάροντας την προδοσία της εμπιστοσύνης του Κιμ Γιονγκ Χουν (σ.σ.:ομοσπονδιακός τεχνικός)". Ουσιαστικά το μάρμαρο πλήρωσε ο προπονητής της ομάδας καθώς κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για τις τρεις ήττες.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν φήμες πως ο 53χρονος τεχνικός διεγράφη από το κόμμα ή πως εστάλη ακόμη και για καταναγκαστική εργασία σε κατασκευές στην πρωτεύουσα Πιόνγιανγκ!

Φήμες για μεσαιωνικού τύπου τιμωρία

Παράγοντας από τη γειτονική Νότια Κορέα σχολίασε: "Στο παρελθόν, Βορειοκορεάτες αθλητές που είχαν κακές επιδόσεις στέλνοντας σε φυλακές. Αν αναλογιστεί κανείς τις βλέψεις που είχαν στο Μουντιάλ, το καθεστώς της χώρας θα μπορούσε να κάνει χειρότερα πράγματα από το να τους επιπλήξει".

Αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στη Βόρεια Κορέα όπου απεικονίζονταν διεθνείς να εξέρχονται από εστιατόριο της Νοτίου Αφρικής γεγονός που εξελίχθηκε σε μείζον ζήτημα!

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ


ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΟΧΩΡΙΟ.

Πήγα εψές στην πλατεία να δω το ματς, παρέα με το Μπίλη, τον ανηψιό μου τον Τάκο και του δυο γιους μου. Ήτανε και κάτι βαζελοπαρέες που στην αρχή κάνανε τους αδιάφορους και μετά πετάγανε ειρωνείες. Κάποιος πανηγύρισε κι όλας όταν ο διαιτητής χάρισε το γκολ στους Μακκαβαίους.

Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι όταν πας σε δημόσιο χώρο για ματσάκι και δεν παίζει η ομάδα σου, όσο και να αντιπαθείς τον ανταγωνιστή σου απλά το βουλώνεις κι επειδή είχα τα δικά μου ζόρια βλέποντας το Ντιόγο να γυρίζει άσκοπα, τον Ντάρμπισιρ να μην ακουμπάει μπάλα, το Μαρέσκα να περπατάει και τον Γκαλίτσιο να μη ξέρει τι κάνει, όταν το παιδάκι ο Ζαϊρί κόλλησε το παστέλι και ο Ρόμενταλ χάρισε τη νίκη, γύρισα στους γελοίους και πανηγύρισα με διπλό κωλοδάχτυλο.

αέρα πατέρα

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ

Μια γυναίκα που έχει αυτό το κάτι.

ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ


Φτιάχνει και γιουβαρλάκια.

ΚΟΥΙΖ : ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο Γ.Χρ.

Πιθανές απαντήσεις :

α. Γράφει πυρετωδώς στον Άτακτο Λόγο για να πάρει Πούλιτζερ.
β. Θεωρεί ότι μεροληπτούμε υπέρ των γυναικών και δη των ελκυστικών.
γ. Τον τρέχει η Κλειώ.


Ακολουθεί κλήρωση. Ο νικητής κερδίζει μια συλλογή με ανέκδοτα.

ΚΟΥΙΖ : ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΠΙΦ.

Πιθανές απαντήσεις :

α. Συμπαρίσταται στους "κλειστούς" επαγγελματίες.
β. Βάφει σπίτι.
γ. Χτίζει σπίτι.
δ. Καλλιεργεί μαρούλια.
ε. Περιμένει τον Γκατούζο.


Ακολουθεί κλήρωση και ο νικητής κερδίζει μπιτόνι βενζίνη.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ.


Είσαστε καλύτερες.

ΣΩΣΤΟΣ

Έλυσα την απεργία και πίνω και ξένο.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΓΑΛΑΤΕΣ

Φοβόντουσαν τον ουρανό μη τους πέσει στο κεφάλι. Όχι τη θεία Όλγα, το μπουκαλάκια και τον καημένο τον Χατζάρα του Blue Sky.

αέρα πατέρα

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ.

Καλά τα πήγε ο ΜΠΑΟΚ.

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΜΕ


Μας πήρανε χαμπάρι.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ....... ΜΑΣ.

Μαθηματικός λέει ο killer Μπουμσόγκ. Και καντηλανάφτης να ήταν, το ίδιο μας κάνει.

ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Για το μητρικό γάλα. Ανήκει στη συντεχνία που θηλάζει.

ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΚΑΛΠ.

Τις συντεχνίες που εφαρμόζουν, δεκαετίες τώρα, το νόμο του νταβατζή. Αν δεν τους αρέσουν η λειτουργία και οι κανόνες της Ε.Ε., υπάρχουν και οι "κοινωνικοποιήσεις" των Los Alejos που κοροϊδεύανε όταν χρησιμοποιούσε τον όρο ο Αντρέας, καθώς και η "αυτοδιαχείριση" που κάποιοι ανακάλυψαν σαράντα χρόνια μετά το πείραμα της LIP.

Όσο για τα καλόπαιδα του κόμματος που θέλουν να επενδύσουν σε "φιλολαϊκά" ομόλογα, άστους να λένε, άστους να πουν και γράψε μου αν ξαναβγούν.

Φιλάκια απ΄τον αέρα πατέρα.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ



Χωρίς πισίνα δε γίνεται.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Μην τρομάζετε. Πρόκειται για τον υπεύθυνο της μπασκετικής ΑΕΚ.

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ.

Ου μην και αγύριστους.

ΛΕΣ ΝΑ;


Ρε σεις, σα να μεγαλώσανε αυτά.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Α ΡΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.


Με τα ωραία σου.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ


Καταλάβατε εσείς;

ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

Γλυκούλης, γελαστούλης, ιδρώνεις γι αυτό.

Στο τέλος της ημέρας είσαι τέρας. Νύχια, δόντια βγάζεις και σπαράζεις.

Πληρώνεις και πληρώνεσαι. Σκοτώνεις και πεθαίνεις. Πια δεν ανασαίνεις.

Μ' ένα καφέ ζωντανεύεις την αυγή. Και πιάνεις το τροπάρι απ' την αρχή.

αέρα πατέρα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ.

Καληνύχτα Ελλάδα, έγραψε το "Τρωκτικό" και ανέστειλε την δραστηριότητά του. Προφανώς απευθύνθηκε σ' αυτούς που θα τους λείψει.

αέρα πατέρα

ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ.

Βαγγέλα μας τρέλανες.

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ

1,7 μύρια τον χρόνο θέλει η πλευρά Σοφοκλή. Με την κλινική αδυνατίσματος ή χωρίς;

ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΚΑΛΑΣ.

Όποιος θέλει να δει Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ, σήμερα στις 7μμ στο SPORTtv. Όποιος θέλει να δει Γκαλάς μάλλον ατύχησε.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ.

ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.


Θέλετε και Γκαλάς!

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ!

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ;

ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟ

Απαιτούν οι οπαδοί της Πανάθας.

ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ

ΣΕΡΝΟΜΑΙ.

ΑΧ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΣΟΥΡΟΥΠΟ.

DON BALON

ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΕΣ

ΝΕΡΑΪΔΑ

ΜΑΣΑΖ

ΕΓΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΕΣΕΙΣ...

ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.

ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ


ΠΙΣΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.

ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ.

ΩΡΑΙΑ Η ΘΕΑ.

ΧΑΒΑΗ

ΣΩΣΙΒΙΑ

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΙ ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ.

ΒΑΡΚΑ

ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΙΣ ΣΚΙΣΑΜΕ!

ΚΑΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ.

ΟΝΕΙΡΑ

Δε γίνεται να γυρίσουμε πίσω;

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.

Ριμπερί, Μπενζεμά. Δεν πειράζει. Ευτυχώς που δεν την πάτησε ο γίγαντας Μοντεστό.

Η ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.

Μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια διαβάζουμε και ακούμε τα ίδια. Ούτε οι λέξεις αλλάζουνε, ούτε οι προτάσεις.


Της μόδας είναι η σπουδαία διαπίστωση ότι η τρομοκρατία άλλαξε και έγινε νέα τρομοκρατία που είναι πιο κοντά στο κοινό έγκλημα, δεν την ενδιαφέρει δηλαδή τόσο η πολιτική «νομιμοποίηση». Δυστυχώς τα ίδια λένε και οι περίφημοι αναλυτές, όπως εκείνη η λίγο σιτεμένη αγριογκόμενα που την γουστάρω πολύ αλλά όχι σαν αναλύτρια.


Όλα όσα λέγονται και γράφονται είναι πάντα μέσα στο κλίμα μιας υπερβολής που βοηθάει τα μέσα να κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού στο κόκκινο. Για τις κοινωνικές επιπτώσεις αδιαφορούν. Αν δηλαδή σπέρνουν άγχος, ανασφάλεια και σύγχυση. Από το ΔΝΤ, στους «καύσωνες» και από κει στην τρομοκρατία. Το θέμα δεν ενδιαφέρει. Το ζήτημα είναι να γίνει μεγάλο. Τεράστιο. Να είμαστε συνέχεια υπό καθεστώς απειλής.


Στο ζήτημα της τρομοκρατίας, η ανάλυση δεν είναι δα και τόσο δύσκολη υπόθεση. Λίγο να μελετήσεις το πλούσιο υλικό που συνιστούν τόσο οι ενέργειες όσο και οι μέχρι τώρα συλληφθέντες, λίγο να βάλεις το μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Χρειάζεται όμως και κάτι άλλο. Να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του τρομοκράτη. Να δεις την υπόθεση όχι από απέναντι αλλά από μέσα.


Το άλλο μεγάλο θέμα είναι γιατί την κάνεις την ανάλυση. Για να συλλάβεις τους τρομοκράτες; Δεκτό. Δεν αλλάζεις όμως έτσι τα πράγματα. Όσο δυνατό και να είναι το χτύπημα που θα καταφέρεις, η συνέχεια είναι μάλλον γνωστή. Θα εμφανιστούν άλλοι. Ούτε ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας φανταζότανε ότι τόσο γρήγορα θα ξεφυτρώσουν καινούργιες ομάδες της επαναστατικής βίας. Όμως έγινε. Για λόγους που οφείλει να προσεγγίσει η ανάλυση.


Την ανάλυση την κάνεις κυρίως για να καταλάβεις τα βαθειά αίτια που οδηγούν κάποιον σ’ αυτό τον επικίνδυνο δρόμο. Επικίνδυνο για τους άλλους αλλά και γι αυτόν τον ίδιον, εξηγούμαι. Αν το κάνεις αυτό, πιάνεις μηνύματα που είναι και πέραν της συγκυρίας. Και καταλαβαίνεις θαυμάσια ότι η κρίση νοήματος είναι αυτή που ευθύνεται για τις ακραίες παρεκτροπές και όχι μόνο η οικονομική της διάσταση.


αέρα πατέρα

ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.


Όποιος ζηλεύει να σηκώσει το χέρι του.

ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ.

Μετά το 3-1 πρόβλεψα ένα του Μαρέσκα και ένα του Φετφατζίδη - υπάρχουν μάρτυρες. Τώρα προβλέπω ότι φέτος - κουφάλες βουντούδες - θα γελάσει το αχειλάκι μας.

αέρα πατέρα

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ!

Βάλτε στο Βαγγέλα λίγο ούζο να μας φέρει τον Γκατούζο.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)