37 χρόνια μετά... Μια απόπειρα για να θυμηθούμε, να σκεφτούμε, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε. (Πριν από 37 χρόνια ιδρύθηκε η ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, μια μικρή οργάνωση μαθητών, στα πλαίσια της τότε ΠΑΜΚ. Τα μέλη της έδεσαν δεσμοί βαθείς, με αντοχή στο χρόνο. Μπορεί οι δρόμοι μας - πολιτικοί και κοινωνικοί - να χώρισαν μετά... Όμως κάπου στο βάθος σιγόκαιγε η λαχτάρα να βρεθούμε ξανά, να μιλήσουμε, να ελπίσουμε... Άλλωστε δεν άλλαξε τίποτε από τότε στις καρδιές μας. Οι καρδιές των ανθρώπων δεν αλλάζουν...)

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;

ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

ΒΡΕ, ΒΡΕ, ΒΡΕ.

Είδαμε και πάθαμε να τον κάνουμε να παίξει μπάσκετ τον χοντρό και τώρα τον χαρίζουμε.

αέρα πατέρα

ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ

Γλυτώσαμε το έξοδο των διαρκείας στο μπάσκετ.

αέρα πατέρα

ΑΠΟΡΙΑ

Ο σοφός θα φέρει και τα περιστέρια του;

αέρα πατέρα

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΤΙΤΙΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Η ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΔΙΚΑΙΑ.

ΜΗΠΩΣ;

Βρε λέτε στα δύσκολα να μας ξελασπώσει ο Μήτσος με το λαχανόκηπο;

αέρα πατέρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μίλησα με το φίλο Μήτσο. Δεν έχει χάσει παιχνίδι μουντιάλ. Και ο λαχανόκηπός του έχει τα πάντα. Όχι μόνο μαρούλια.

αέρα πατέρα

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ - ΚΡΑΧΤΗΣ.

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ.

ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ

Πώς να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις αυτό το καλοκαίρι; Ποια μπάνια του λαού; Από βροχή σε καταιγίδα το πάει. Άσε που βλέπω τίποτα πλημμύρες και να τρέχουμε...

αέρα πατέρα

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Και όμως κινείται. Στο σκριν ο Μπατίστ κύριε κοράκι.

αέρα πατέρα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Προπονητής της χρονιάς ο φυλακόβιος. Ασφαλώς. Μαζί με τους κοντούς, τα κοράκια, το Μουντή και τον Χατζηπαπάρα.

αέρα πατέρα

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΣΤΙΛ

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ...

ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ...

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΝ TERMINATOR ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

Δε μπορώ, θα σκάσω. Αδίκησε ο ιταλός το Μεξικό στο πρώτο γκολ κι ο σχολιαστής μας έπρηξε από το σημείο αυτό έως το τέλος του αγώνα για την διαφορετική έκβαση που θα είχε το παιχνίδι αν δεν είχε γίνει αυτό το λάθος.

Σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο έγινε με το γκολ της Αγγλίας που δε μέτρησε.

Εγώ θυμάμαι όμως ένα παιχνίδι μπάσκετ, πριν μερικές βδομάδες, μεταξύ δύο ελληνικών ομάδων, όπου η μία ήταν μπροστά 14 πόντους 11 λεπτά πριν τη λήξη και είχε πάρει παραμάζωμα την άλλη. Τότε έγινε ένα διαιτητικό όργιο διαρκείας που σου σηκωνότανε η τρίχα κάγκελο και το ματς γύρισε. Οι καλοί σχολιαστές ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα και συνέχισαν την κριτική τους βασιζόμενοι επί του - πλαστού - αποτελέσματος.


αέρα πατέρα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

Γεροντάρας και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Πρόβλεψη αέρα πατέρα : Φτου κι απ' την αρχή, γελάει ο φυλακόβιος και οι δυο κοντοί.

ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΛΕΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ;


Ότι ήταν πιο αργή απ' το Big Ben.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑ...

Αυτό το βλέπετε;

Ο καημένος ο διαιτητής και ο ταλαίπωρος βοηθός του δεν θα το βλέπανε!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Απίφ

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΡΩΧΗ.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2010

Η ΓΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ.

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ.

ΣΚΥΒΑΛΑ

Ρε παιδιά, τι κακό είναι αυτό. Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών πριν από ένα ντέρμπι, "είναι ένα ντέρμπι", είναι η επιτομή της πρωτοτυπίας. Δεν αστειεύομαι. Αρκεί να τις συγκρίνουμε με τις δηλώσεις των πεφωτισμένων ηγετών ΚΚΕ και Συνασπισμού μετά από μια τρομοκρατική επίθεση.

Έσκασε μια βόμβα στο υπουργείο και διαλύθηκε ένας άνθρωπος. Τι βρήκαν να πουν τα τζιμάνια Αλέκα και Αλεξάκης; Σκοτεινοί κύκλοι, περίεργη υπόθεση, προβοκάτσια, αποπροσανατολισμός από τα προβλήματα. Ποιος αποπροσανατολισμός ρε βλήματα που δυστυχώς σας ακολουθούν και μερικοί σοβαροί άνθρωποι; Εσύ δεν είσαι μωρή Παπαλάμπραινα που παρακινείς το λαό σε ανυπακοή και παρανομία; Απλώς οι τρομοκράτες έχουν πιο πολλά κότσια από σένα, δε σκέφτονται το μισθό και τις επιχειρήσεις τους. Εσύ δεν είσαι βρε Αλεξάκη ο παρηγορητής όλων των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων ελλείψει άλλης πελατείας; Τι να κάνουν τα παιδιά, να παίζουν τις κουμπάρες ή να βγάζουν βόλτα τη Σανκό σαν εσένα; Αμολάνε μπόμπες.

Κοιτάχτε λίγο στον καθρέφτη, αν κοτάτε. Θα δείτε τους προβοκάτορες που ψάχνετε. Δε σας έχω βαρεθεί. Σας έχω σιχαθεί. Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.


αέρα πατέρα.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Η ΧΙΛΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ;

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η ΑΓΓΛΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙ.

Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΛΛΑ...


Πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ.

Η Ιαπωνία είναι δυνατό outsider!

ΘΛΙΨΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΙΤΑΛΙΑ.

ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ;

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η σημερινή στάση του ΚΚΕ αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα πολύ μεγάλο γρίφο.


Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι η τακτική του ΚΚΕ μου ήταν σαφής. Ήταν ουσιαστικά τακτική αναμονής και διατήρησης δυνάμεων αφού ο διατυπωμένος στρατηγικός στόχος της κατάληψης της εξουσίας έχει απομακρυνθεί μέχρι εξαφανίσεως, δεδομένου ότι το κόμμα αυτό δεν διαθέτει ούτε τις δυνάμεις ούτε τους συμμάχους, σε εσωτερικό και εξωτερικό για να τον προσεγγίσει.


Έτσι το ΚΚΕ έχει μετατραπεί σε ένα γραφειοκρατικό, «ανάδελφο» μόρφωμα, με επιτακτική την ανάγκη της διατήρησής του για να μη βγουν σε μια σκληρή ανεργία τα επαγγελματικά στελέχη του, της ηγεσίας του συμπεριλαμβανόμενης. Έχει μετατραπεί σε κόμμα – επιχείρηση που μπορούσε να κάνει πολιτικοοικονομικά deal σαν το περιβόητο της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αξιοποιώντας την δυνατότητά του να ασκεί πιέσεις μέσα στο διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό.


Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ένα τέτοιο κόμμα, με τόσο συντηρητική τακτική, να κινηθεί εκτός των ορίων της νομιμότητας, όπως τώρα στα λιμάνια; Και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης; Τι μπορεί να περιμένει το ΚΚΕ από μία ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος; Είναι σαφές και το υπογραμμίσαμε ότι δεν έχει ούτε τις δυνάμεις αλλά ούτε και τους συμμάχους για να πετύχει το παραμικρό. Η κατάρρευση μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Το μόνο που αποκλείεται να έχει το μενού είναι «λαϊκή δημοκρατία».


Τείνω λοιπόν να πιστέψω ότι το ΚΚΕ και η ηγεσία του, ιδίως αυτή, έχουν πάρει ένα δρόμο που δεν έχουν ιδέα πού οδηγεί. Είναι χειρότεροι από μαθητευόμενοι μάγοι. Είναι μαθητευόμενοι θεοί. Παίζουν με ένα κουτάκι της Πανδώρας που δεν έχει μέσα την ελπίδα.


αέρα πατέρα

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τώρα το ματς δεν είναι αριστεροί - δεξιοί, εργαζόμενοι - εργοδότες, βασιλικοί - αντιβασιλικοί, δημοκρατικοί - χουντικοί. Το ματς είναι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι. Κι ενώ οι υπεύθυνοι για να σημειώσουν γκολ πρέπει να στείλουν τη μπάλα στο πλεχτό, οι ανεύθυνοι αρκεί να την σουτάρουν αράουτ.

αέρα - πατέρα

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΡΤΣΟΣ, ΤΟ ΑΛΑΝΙ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ.

ΣΩΣΤΟ


Μάστορας χωρίς τα καλύτερα εργαλεία και υλικά δε γίνεται.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Γενική αρχηγός στον Ολυμπιακό. Θα κάθονται όλοι προσοχή (οι π-----ι).

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ


ΑΣΤΕΡΙ

Η παράσταση ήταν γενικά σπουδαία αλλά θα ήταν άδικο να μην ξεχωρίσουμε τον πρωταγωνιστή. Ο Τάσος Προμπονάς είναι αυθεντικότατο κωμικό ταλέντο που θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα ηθοποιού. Και το ποιο σημαντικό : Διαθέτει προσωπικό στιλ, στοιχείο απαραίτητο για τον καλό ηθοποιό.

αέρα πατέρα

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Χθες το βραδάκι βρέθηκα Ηλιούπολη για να δω θεατρική παράσταση που ανέβασαν φίλοι ερασιτέχνες. Πήγα να δω τους φίλους και έφυγα εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος από την παράσταση. Οι ηθοποιοί αλλά και το κοινό, κάθε ηλικίας, γέμισαν το χώρο θετική ενέργεια.

Φεύγοντας μου ήρθε αυθόρμητα η σκέψη : Δε θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη.

αέρα πατέρα

ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ;

ΜΙΑ ΧΑΡΑ

ΛΙΝΑ

Powered By Blogger

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες

Επισκέψεις (από 01/03/2008, 18:00 μμ)